Jesenska rižota z bučo in hrustljavim žajbljem

Jesenska rižota z bučo in hrustljavim žajbljem
Uporabite bučo na ustvarjalen in gurmanski način - v okusni rižoti s hrustljavim žajbljem!

Sestavine:

  • 6 dcl jušne osnove (zelenjavne ali kokošje)
  • 1 majhna čebula
  • 12 svežih listov žajblja, nasekljanih
  • 2 JŽ oljčnega olja
  • 170 g riža za rižote (arborio)
  • 250 g buče, narezane na majhne koščke
  • 50 g masla
  • sol in sveže mleti poper
  • 12-16 listov svežega žajblja
  • 2 JŽ sončničnega olja
  • sveže nariban parmezan


Priprava:

Zavrite jušno osnovo. V posodi z debelim dnom na olju prepražite čebulo. Dodajte nasekljan žajbelj in še malce pražite, nato dodajte riž in ga dobro premešajte, da se prekrije z oljem, čebulo in žajbljem. Zalijte s tretjino jušne osnove in kuhajte na malem ognju, dokler riž ne vpije tekočine. Dodajte nasekljano bučo in postopoma dodajajte juho, dokler se riž ne skuha, buča pa zmehča. Ko je rižota skoraj gotova, nekaj sekund cvrite cele liste žajblja na sončničnem olju, da postanejo hrustljavi. V rižoto vmešajte maslo, po želji pa tudi sol in poper. Razdelite na štiri porcije in vsako okrasite s 3-4 hrustljavimi listi žajblja. Postrezite s sveže naribanim parmezanom.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih