MENU Zapri

Načrtovanje materialnih potreb

Omogoča planiranje materialov in (pol)izdelkov, pri čemer upošteva vse že zavedene dejavnike (prejeme in izdaje, predvidene dobave ...). Poleg ocene razpoložljivosti nudi tudi finančne ocene vrednosti planiranih izdelkov in finančno oceno potrebnih materialov za nabavo.

Rešitev temelji na podlagi že razpisanih delovnih nalogov. S pomočjo natančnega spremljanja rezervacij in predvidenih potreb materiala je poenostavljena izdelava nabavnih nalogov, ki tudi že upoštevajo dobavne roke in standardna pakiranja za naročanje pri dobaviteljih.

Pri preverjanju razpoložljivosti materiala za to namenjeno orodje prikazuje dinamično gibanje zalog materialov in polizdelkov - od preteklih dogodkov, do tistih, ki so predvideni (predvidena prodaja, predvidena proizvodnja, predvidene dobave, predvidene porabe ...). S pomočjo pregledov operativnega plana proizvodnje so vedno na voljo informacije, ki omogočajo enostavnejši nadzor proizvodnje.

Osnovne funkcije

  • Dinamično planiranje materialov in (pol)izdelkov
  • Upošteva potrebe na podlagi statusov in določenih terminov aktiviranja delovnih nalogov
  • Upošteva vse že knjižene prejeme in izdaje ter vse zavedene predvidene dobave in porabe materialov ter (pol)izdelkov v nabavi, prodaji in proizvodnji
  • Omogočeno je pregledovanje terminskega gibanja zalog po dnevih za materiale in (pol)izdelke
  • Neodvisni plan omogoča poleg ocene razpoložljivosti tudi finančne ocene vrednosti planiranih izdelkov in finančno oceno potrebnih materialov za nabavo
  • Pregled in izpis razpoložljivosti materiala za izbrani delovni nalog
  • Pregled in izpis razpoložljivosti materiala za delovne naloge, ki se pričnejo v izbranem obdobju

Saop je rešitev podjetja Seyfor