MENU Zapri

50 % hitrejše odzivanje na spremembe v proizvodnji

  • 27. nov. 2023

Slovensko družinsko podjetje Novak M d. o. o., ki je poznano po proizvodnji medicinske opreme, se je ob povečanju obsega prodaje in proizvodnje srečalo z izzivom zagotavljanja naročenih količin.

Slovensko podjetje INEA je preko nemške korporacije Siemens v svojem članku pojasnilo, kako je podjetje Novak M rešilo izziv planiranja s pomočjo digitalizacije, ki jo ponujata rešitvi Opcenter in Saop.

ERP programska rešitev Saop igra pomembno vlogo pri podpori poslovnih procesov podjetja. API povezava s specializiranimi rešitvami pa učinkovito rešuje vertikalne procese, kot so skladiščna logistika (WMS), upravljanje odnosov s strankami (CRM), poslovna analitika (BI) … in seveda tudi Opcenter za fino planiranje in razporejanje.

Težave, povezane z mikroplaniranjem in razporejanjem, se še posebej pojavljajo v dinamičnih proizvodnih podjetjih, kjer so proizvodne kapacitete (delovne postaje, proizvodni delavci) pogosto (pre)zasedene zaradi povečanja in dnevnih sprememb proizvodnih naročil.

 

Zakaj je bilo treba spremeniti način planiranja?

Podjetje Novak M d. o. o., ki rešitev Saop uporablja že vrsto let, se je ob povečanju obsega prodaje in proizvodnje soočilo s težavami pri zagotavljanju naročenih količin.

Odprtje novih poslovnih in proizvodnih prostorov ter povečanje števila zaposlenih omenjenih težav samo po sebi ni rešilo. V podjetju so, s pomočjo API-ja, pred tem že uspešno integrirali Saop sistem z dvema vertikalnima rešitvama, in sicer za CRM in skladiščno logistiko WMS.

Z znatnim povečanjem proizvodnih naročil ter njihovo spremenljivostjo so inženirji podjetja Novak M pogosto naleteli na spremembe v proizvodnih urnikih, kar je predstavljalo izziv za planiranje proizvodnje.

Zaradi obsežne količine podatkov je bila uporaba preglednic neučinkovita pri obvladovanju planiranja in v podjetju se niso mogli več dovolj hitro prilagajati spremembam, prav tako ni prišlo v poštev povečevanje produktivnosti.

Vse našteto je bil povod, da je podjetje sprejelo odločitev o spremembi pristopa k planiranju proizvodnje.

 

Rešitev je v povezovanju partnerjev

S problematiko in željo po spremembi procesa planiranja je podjetje seznanilo svetovalce podjetja Seyfor. Naši svetovalci so predlagali sodelovanje s podjetjem INEA in podporo procesa planiranja s pomočjo rešitve Opcenter (prej znane kot Preactor).

Opcenter je eno vodilnih svetovnih orodij na področju mikroplaniranja in razporejanja, ki ga uporabljajo tudi velika ugledna proizvodna podjetja; vključno s tistimi, ki poslovanje podpirajo preko ERP sistema SAP.

Slovensko podjetje INEA je Siemens Digital Industries Software partner in dosega lepe uspehe na področju organizacije proizvodnih podjetij, vključno z implementacijo Opcentra v Sloveniji in drugod po svetu.

Po predstavitvi programske rešitve in skupnem sestanku med vsemi deležniki (Seyfor, Novak M, INEA), na katerem so bile opredeljene zahteve in postopki izmenjave podatkov, je podjetje Novak M sprejelo odločitev za implementacijo Opcentra.

Sam izvedbeni projekt je zahteval sodelovanje med podjetjema Novak M in INEA. Naloga podjetja Seyfor pa je bila zagotoviti ustrezno dvosmerno integracijo podatkov med ERP sistemom Saop in rešitvijo Opcenter.

 

Cilj je imeti prave informacije ob pravem času

Integracija sistemov Saop in Opcenter omogoča uporabnikom, da v orodju, kjer izvajajo svoje naloge, v realnem času uporabljajo podatke podjetja. Ne glede na izvor podatkov ali dopolnitve.

Uspešno zaključen projekt implementacije Opcenter je podjetje INEA kot študijski primer predstavilo na spletni strani podjetja Siemens.

Opcenter Scheduling je del poslovne platforme programske opreme, strojne opreme in storitev Siemens Xcelerator.

 

Vir: Siemens.com

Podobne
vsebine

Saop je rešitev podjetja Seyfor