Jesensko bučno pecivo

Jesensko bučno pecivo
Muškatna buča ni odlična le za juhe in njoke, ampak tudi za pecivo. Če imate radi vonj in okus začimb za medenjake, ter sočno pecivo, ki je hkrati tudi malo kalorično, potem je ta recept kot nalašč za vas. Verjemite, vsi, ki ga bodo poskusili, bodo navdušeni!

Sestavine:

  • 200 g polnozrnate moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 400 g muškatne buče
  • 50 g rozin
  • 2 jajci
  • 2 žlici olivnega olja
  • pol pecilnega praška
  • ščep soli
  • maslo za pekač
  • klinčki, cimet in kardamon po okusu

Čokoladni preliv:
  • 200 g jedilne čokolade
  • 125 g masla


Priprava:

Pečico segrejete na 180 stopinj in v rumu namočite rozine. Pekač, v katerem boste pekli bučo, obložite s peki papirjem in namažite z maslom. Buči odstranite peške in z lupino vred narežite na večje kose. Bučo pecite 15 minut. Ko je pečena odstranite lupino in spasirajte v pire s paličnim mešalnikom.

Medtem v skledi zmešamo moko, pecilni in ščep soli. Dodamo začimbe, količina je poljubna, ter rozine. Jajci stepemo s sladkorjem, ter dodamo olje in bučni pire. Mešanici jajc in buče postopno dodajamo moko, da dobimo homogeno testo. Pečemo 50 minut in še vroče pecivo namažemo z marmelado, ter prelijemo s čokoladnim prelivom.

Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad soparo stopimo čokolado in maslo. Mešamo dokler, preliv ne postane tekoč.

Preden postrežemo počakamo, da se čokoladni preliv strdi.

Vir: Ženska.si

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih