Šampinjoni z blitvo

Šampinjoni z blitvo
Odlična kombinacija šampinjonov in blitve, kot popestritev kosila. Priloga, ki se poda različnim jedem.

Sestavine:

  • 5 vejic blitve 
  • 250 g šampinjonov
  • 3 žlice olivnega olja 
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička soli 
  • 1 ščepec soli 


Priprava:

  • Blitvo dobro operemo, jo odcedimo in narežemo na trakove. Trše dele stebla odstranimo.
  • Česen olupimo in ga narežemo na drobno.
  • Šampinjone na suho očistimo s krtačko in jih narežemo na četrtine.
  • Ponev segrejemo na štedilniku, vanjo zlijemo žlico oljčnega olja in na hitro popražimo česen, da zadiši.
  • Na popražen česen damo narezane šampinjone. Ogenj malenkost povečamo, da se šampinjoni hitro pečejo. Na majhnem ognju bi se hitro začeli kuhati, saj bi spustili vodo.
  • Na popečene šampinjone stresemo narezano blitvo in jo prav tako na hitro popražimo, da uvene in ne spusti vode.
  • Pripravljeno jed na koncu solimo in popramo po okusu. Postrežemo.

Vir in slika: Jedel.bi



ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih