Pražen riž s kozicami

Pražen riž s kozicami
Kitajske jedi so enostavne za pripravo in odličnega okusa. Poskusite pripraviti pražen riž s kozicami.

Sestavine:

  • 3 skodelice kuhanega riža
  • 150 g izluščenih kozic
  • 50 g šampinjonov
  • 1 bučka
  • 1/2 korenčka
  • 5 ali 6 strokov fižola
  • 1/2 mlade čebulice
  • olje za cvrtje
  • Za omako potrebujete: 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke glutaminata
  • 1 ščep zmletega popra
  • 1/2 žličke sojine omake
  • 1 žlica kitajskega riževega vina


Priprava:

Šampinjone, bučko in korenček očistimo ter jih narežemo na tanke rezine. Tudi stročji fižol narežemo na koščke. Segrejemo olje (najbolje v voku) in pražimo kozice kakšno minuto, nato pa jih odstranimo z maščobe.

V vok damo nato 3 žlice olja, popražimo čebulico, dokler ne postekleni, dodamo vso preostalo zelenjavo in jo pražimo 3 do 4 minute.

Kozicam dodamo vse sestavine za omako in premešamo. Nato jih stresemo k zelenjavi v vok, dodamo riž in ga med mešanjem segrejemo. Preostane nam le še to, da krožnik - kot se za prave azijske mojstre kuhinje spodobi - lepo okrasimo in specialiteto še svežo ponudimo.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih