Angelske solze

Angelske solze
Graciozna slaščica, ki vas bo očarala. Res je angelska po izgledu in okusu. Priprava je preprosta, čeprav recept mogoče na prvi pogled daje drugačen vtis. 

Sestavine:

 1. del

30 dag moke
30 dag masla ali margarine
16 dag orehov, lešnikov ali mandeljnov
15 dag sladkorja v prahu
4 vanilje

2. del

½ kg skute (pasirane)
4 rumenjaki
10 dag sladkorja v prahu

3. del

4 beljaki
10 dag sladkorja v prahu
2 žlici mlačne vode


Priprava:

 Najprej zmešamo margarino in sladkor ter vanilje. Dodamo moko. Na koncu še orehe. Testo damo za 1 h počivati v hladilnik. Nato ga raztegnemo na pekač (velik) in pečemo 20 min na 160°C.
Medtem zmešamo 4 rumenjake in 10 dag sladkorja v prahu ter dodamo skuto. Maso namažemo na topel biskvit in damo v pečico še za 15 min.

V tem času stepemo 4 beljake v sneg in dodamo 10 dag sladkorja v prahu ter 2 veliki žlici mlačne vode. Tudi to maso namažemo na še toplo pecivo in pečemo še 15 min. Po potrebi tudi kakšno min več, da zgornja plast dobi rahel nadih rumene barve.

Med ohlajanjem, zaradi vode v beljaku, na površje izstopijo drobne zlate kapljice, ki dajo pecivu poseben čar. 

Branka Murovec

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih