Zvitki s tuninim nadevom

Zvitki s tuninim nadevom
Tunini zavitki so lahko tudi zdravi, v kolikor tortilje pripravite sami iz pirine ali kamutove moke. Zavitke lahko odnesete tudi v službo za malico.

Sestavine:

  •   4 tortilje
  •   8 velikih solatnih listov
  •   360 g koščkov tune v naravnem soku
  •   2 mladi čebulici, samo zeleni del
  •   2 velika paradižnika


Priprava:

Solatne liste in paradižnike operemo in osušimo, paradižnike pa še razrežemo. Zeleni del mlade čebulice očistimo, operemo in drobno sesekljamo. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno tekočino.

Tortilje položimo na čisto delovno površino. Na vsako tortiljo položimo po dva solatna lista. Na sredino tortilj naložimo tuno (pazimo, da pri tem pustimo približno 2 cm praznega spodnjega roba), paradižnik in čebulico. Spodnji del tortilje zapognemo čez nadev, nato pa tortiljo od leve proti desni zvijemo v zvitek.

Pripravljene zvitke lahko takoj postrežemo, ali pa jih ovijemo s prozorno folijo za živila in shranimo v hladilnik.


Recept za domače tortilje
Tortilje lahko pripravite tudi sami in uporabite kakšno drugo moko namesto pšenične. Potrebujete:
  • 315 g moke z glutenom (npr. pirina, kamutova)
  • 1 žlička soli
  • 45 g kokosovega olja brez vonja
  • 315 ml vroče vode
V skledo presejemo moko in sol. S prsti vtremo olje v moko, dokler ne dobimo drobtinam podobno zmes. Postopoma prilijemo vročo vodo in naredimo mehko, voljno testo. Na pomokani delovni površini gnetemo testo, da postane gladko, ga oblikujemo v kroglo in pokrijemo s toplo ter vlažno krpo.

Testo razdelimo na 12 delov. Iz vsakega dela oblikujemo kroglo in jo rahlo sploščimo. Kroglo položimo na pomokano delovno površino in z valjarjem zvaljamo v okroglo in zelo tanko palačinko. Narejene tortilje odlagamo na pomokano delovno površino ali desko.

Segrejemo ponev z debelim dnom. Ali je dovolj vroča, preverimo tako, da spustimo nanjo kapljico vode. Če voda zacvrči in odskoči, je ponev dovolj vroča.

Tortiljo položimo v ponev. Pečemo 30 sekund, da se začne mehuriti, nato obrnemo in pečemo na drugi strani še 10 sekund. Ostati mora bleda in na pogled ne dovolj pečena, vendar je točno takšna prava. Če bomo pekli dlje časa, bodo trde in suhe.

Rešetko pokrijemo s krpo, nanjo odložimo tortilje in jih pokrijemo z drugo krpo.

Povzeto po Okusno.je

Pripravite tudi

Tunini polpeti

Za vas imamo recept za zdravo, hitro in okusno kosilo z veliko vlaknin in beljakovin.
Zavitki iz popečenih jajčevcev s tunino in rukolo

Sočna zelenjava s slastno tunino je lahko dobra ideja za popestritev jedilnika. Dobro se obnese kot predjet ali zdrav prigrizek.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih