Ribji file s pehtranovo omako

Ribji file s pehtranovo omako
Pehtranova omaka se zelo poda k osliču, rombu ali lososu.


Sestavine:

  • 8 ribjih filejev (oslič, losos ali romb)
  • olje za pečenje
  • šopek pehtrana  
Za podmet:
  • 1 ½ dl smetane
  • 1 žlička moke
  • 1 ½ dl kropa ali juhe
  • sol, poper


Priprava:

Ribje fileje oplaknemo, osolimo in pokapljamo z limoninim sokom. Malo jih pomokamo in na vročem olju z obeh strani rumeno spečemo.
V kozico damo kozarec vina in pehtran. Kuhamo, da se napol pokuha. Precedimo skozi plastično čajno cedilce, spet pristavimo in dodamo smetanov podmet. Dodamo še žlico svežega nasekljanega pehtrana, sol in poper.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih