Brancin v škartocu
Presenetite povabljence in jim postrežite z brancinom v škartocu. Pustite, da sami odvijejo škrnicelj in z navdušenjem odkrivajo vsebino.
Sestavine:
- 4 brancini (250 - 300 g)
- olivno olje
- 2 limoni
- 4 vejice rožmarina
- 7 dag masla
- sol
- poper
- petršilj
- česen
Priprava:
Brancine očistimo, operemo in temeljito obrišemo. Limoni razrežemo na kolobarje. Razpustimo maslo, mu dodamo sol in poper, olivno olje. Pripravimo si 4 kose papirja za peko, na posamezen kos položimo 2 do 3 rezini limone, na rezine pa ribo. Ribo s pomočjo vejice rožmarina premažemo, trebušno votlino napolnimo z vejico rožmarina in rezino limone. Ribo zavijemo, papir na rahlo stisnemo (lahko spnemo s spenjačem).
Položite v pečico ogreto na 220 C, za prib. 25 min. 5 minut pred koncem še enkrat premaženo s preostankom mešanice masla, olja, soli popra, sesekljanega petršilja in česna. Postrežete z narezano limono in olivnim oljem.
Silvana Kavčič