Brancin v škartocu

Brancin v škartocu
Presenetite povabljence in jim postrežite z brancinom v škartocu. Pustite, da sami odvijejo škrnicelj in z navdušenjem odkrivajo vsebino.

Sestavine:

  • 4 brancini (250 - 300 g)
  • olivno olje
  • 2 limoni
  • 4 vejice rožmarina
  • 7 dag masla
  • sol
  • poper
  • petršilj
  • česen


Priprava:

Brancine očistimo, operemo in temeljito obrišemo. Limoni razrežemo na kolobarje. Razpustimo maslo, mu dodamo sol in poper, olivno olje. Pripravimo si 4 kose papirja za peko, na posamezen kos položimo 2 do 3 rezini limone, na rezine pa ribo. Ribo s pomočjo vejice rožmarina premažemo, trebušno votlino napolnimo z vejico rožmarina in rezino limone. Ribo zavijemo, papir na rahlo stisnemo (lahko spnemo s spenjačem).

Položite v pečico ogreto na 220 C, za prib. 25 min.  5 minut pred koncem še enkrat premaženo s preostankom mešanice masla, olja, soli popra,  sesekljanega petršilja in česna. Postrežete z narezano limono in olivnim oljem.

Silvana Kavčič

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih