Čompe s skuto

Čompe s skuto
Poskusite tradicionalno slovensko specialiteto iz Bovškega konca. Čeprav je jed povsem preprosta, na prvi pogled skorajda ubožna, ima v sebi vendarle nekaj "več"in se odlično prileže kot topla krompirjeva priloga ali samostojna jed iz kuhanega krompirja in skute.

Sestavine:

 1 kg drobnega krompirja (»čompe«)
20 dag slane skute (najbolje ovčje, sicer je dobra alternativa tudi kravja)




Priprava:

 Neolupljen krompir dobro operemo in ga malo zarežemo, da se presoli. Nato neolupljenega v oblicah skuhamo v slani vodi. Kuhanega odcedimo. Postrezemo ga v skledi, zraven pa ponudimo slano skuto. Jed uzivamo takoj, se toplo.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih