Svinjski zrezek v listnatem testu

Svinjski zrezek v listnatem testu
Ljubitelji mesa boste navdušeni nad svinjskim zrezkom v listnatem testu.

Sestavine:

  • 450 g listnatega testa
  • žlica pinjol
  • 1 svinjski zrezek (približno 600 g)
  • 2 rumenjaka
  • 10 rezin šunke ali pršuta
  • 2 žlici olja
  • sol in poper


Priprava:

1. korak: Odmrzni listnato testo.

2. korak: Grobo nasekljaj pinjole. S svinjine odstrani vso maščobo ter jo posoli in popopraj. Meso popeci v dobro segretem olju.

3. korak: Meso umakni s štedilnika in pusti, da se ohladi. Medtem segrej pečico na 200 stopinj.

4. korak: Na pomokano desko položi polovico listov listnatega testa ter po njih posipaj pinjole. Prekrij jih s preostalim listnatim testom. Po vrhu potresi malo moke in testo razvaljaj v pravokotnik, velik 30 X 20 centimetrov. Rumenjaka zžvrkljaj z žlico vode.

5. korak: Popečeno svinjino ovij v šunko ali pršut, položi jo na listnato testo in vse skupaj zvij v rolo. Rolo vstavi v pekač tako, da bo mesto spoja testa spodaj. Pekač prej prekrij s peki papirjem. Rolo premaži z rumenjaki, nato pa jed peci 35 minut.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih