Svinjina z ananasom in mandlji

Svinjina z ananasom in mandlji
Ne spreglejte enostavnega recepta za pripravo svinjine, ki vsebuje ananas, in ga lahko pripravite zgolj z zelenjavo, po želji pa dodate tudi riž in kakšno sladko-kislo omako.


Sestavine:

  • 1/3 kocke kokosove masti
  • 300 g svinjskega stegna
  • 1 rdeča čebula
  • 300 g ananasa
  • 1 korenček
  • ½ pora
  • česen
  • 1 skodelico riža – 2,5 skodelice vode
  • sol, kajenski poper, kurkuma


Priprava:

Meso narežemo na rezance in ga mariniramo  s soljo, kajenskim poprom in kurkumo. Riž skuhajmo posebej po navodilih na embalaži. Olupimo ananas in ga narežemo na kocke. Ogrejemo ponev, vanjo damo košček kokosove masti ter stresemo ananas. Ananas popečemo  po obeh straneh in ga stresemo na krožnik. Nato v ponev  dodamo na lističe narezane mandeljne, malo premešamo  in stresemo v krožnik.  Mandlje ne smemo prežgati. Takoj, ko zadišijo, jih stresemo na krožnik. V ponev dodamo še malo kokosove masti in v njej popražimo na rezine narezano čebulo, kmalu zatem pa korenček (slednjega lahko narežemo z lupilcem in tako naredimo dolge trakove, ki jih nato prerežemo na 3 dele).  Za tem  dodamo na tanke rezance narezano meso. Pražimo vse skupaj dobrih 5 minut, da se meso zapre in dodamo na rezine narezan por ter sesekljan česen. Začinimo po okusu in ob koncu dodamo še ananas in mandeljne. Samo premešamo in serviramo.

Vir besedila: ženska.si


ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih