Bruto investicije v osnovna sredstva, Slovenija, 2009 23. 3. 2011

na spletnih straneh Statističnega urada Republike Slovenije je bila objavljena nova številka Statističnih informacij: Bruto investicije v osnovna sredstva, Slovenija, 2009. Zanimivo je vedeti:

  • Podjetja, družbe in organizacije so v letu 2009 ustvarili za 5.430,2 milijona EUR bruto investicij v nova in rabljena osnovna sredstva.
  • Največji delež vseh bruto investicij so obsegale investicije v nove in rabljene gradbene objekte, in sicer več kot 53 %.
  • Največji delež vrednosti vseh bruto investicij v nova in rabljenaosnovna sredstva so ustvarile dejavnosti, ki so po SKD 2008 uvršče e v področja O, C, H, G, D in K (skoraj 74 %).
  • Med občinami je največji delež vrednosti vseh bruto investicij v nova osnovna sredstva bilo ustvarjenih v občini Ljubljana (več kot 35 %).
  • Več kot polovico vrednosti vseh bruto investicij v Sloveniji, ustvarjenih v letu 2009, so ustvarile občine Ljubljana, Maribor, Koper, Novo mesto, Kranj in Celje.
  • Vrednost vlaganj na prebivalca je bila največja v osrednjeslovenski statistični regiji (3.977 EUR), sledili sta ji obalno-kraška statistična regija (3.739 EUR) in statistična regijajugovzhodna Slovenija (2.313 EUR).
Več: Publikacija Bruto investicije v osnovna sredstva, Slovenija, 2009


ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih