Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet 6. 10. 2015

Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet
Nova verzija spletne aplikacije UJPnet z dne 1.10.2015 prinaša nekatere doponitve vlede vnosa ID številke e-računa na plačilno navodilo, pošiljanje izdanih e-računov na e-naslove prejemnikov oziroma po e-pošti, vzpostavljena je tudi kontrola v izdanih e-računih na obvezne podatke po standardu eSlog.
                                                                               
Vnos številke ID e-računa na plačilno navodilo
  • V zavihku »Vnos/ UPN in Evropski nalog« je na vnosni maski plačilnega navodila UPN in Evropski nalog dodano: polje za vnos številke ID e-računa, in sicer je prednastavljeno polje »Poravnava e-računa« za vnos številke v polje »ID e-računa«. V primeru poravnave druge obveznosti, ki ni iz naslova prejetega e-računa se odstrani prednastavljeno kljukico in opozorilo pri izbiri kod namena nakazila ACCT, DEPT, LIMA in SAVG, in sicer v primeru, ko proračunski uporabnik, ki je vključen v EZRD, nalaga prosta denarna sredstva izven sistema EZRD.
  • V zavihku »Uvoz datotek/Kreditna plačila« se pri uvozu datotek s plačilnimi navodili iz naslova kreditnih plačil izvede kontrola v zvezi z obveznim podatkom v polju »ID e-računa«.
 
Pošiljanje izdanih e-računov na e-naslove prejemnikov (fizičnih in pravnih oseb) oziroma po e-pošti  
Proračunski uporabniki oziroma uporabniki UJPnet prek zavihka »E-računi/Moji prejemniki« vnesejo e-naslove in davčne številke prejemnikov (naročnikov), ki želijo prejemati e-račune prek e-pošte. Vneseni podatki prejemnikov se štejejo kot nova e-prijava, ki je vidna v seznamu vseh prejemnikov oziroma e-prijav. Možno je pošiljanje istega e-računa na različne e-naslove. V tem primeru proračunski uporabniki vnesejo vse e-naslove na katere želi prejemnik prejemati e-račune ter vedno isto davčno številko prejemnika (naročnika). V e-prijavi za pošiljanje e-računov na e-naslov prejemnika je avtomatsko dodan fiktivni račun prejemnika SI56011111111111117. Proračunski uporabniki v izdanem e-računu (ročni vnos e-računa, uvoz datoteke z e-računom, pošiljanje e-računa prek vmesnika B2B) obvezno navede kot račun prejemnika fiktivni račun iz e-prijave, in sicer SI56011111111111117 ter davčno številko prejemnika iz e-prijave. V e-račun se ne vpisuje e-naslova prejemnika. Sistem posreduje e-račun izdan prek UJPnet na e-naslov prejemnika, ki ga je proračunski uporabnik vnesel v e-prijavo.     
 
Vzpostavljena kontrola v izdanih e-računih na obvezne podatke po standardu eSlog (verzija 1.5. in 1.6)
Pri pošiljanju e-računov prek UJPnet je vzpostavljena kontrola na obvezne podatke v strukturi e-računa po standardu eSlog, verzija 1.5 in 1.6  (ročni vnos e-računov, uvoz datotek z e-računi, pošiljanje e-računov prek vmesnika B2B). Navedeno pomeni, da proračunski uporabniki prek UJPnet ne morejo poslati e-računov, ki ne vsebujejo vseh obveznih podatkov po standardu eSlog (verzija 1.5 in 1.6.).
 
Podrobne informacije o navedenih nadgradnjah ter o uporabi spletne aplikacije UJPnet so objavljene v Navodilu za delo z UJPnet objavljenem na vstopni strani spletne aplikacije UJPnet med Dokumenti.

Vir: UJP
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih