Razno

Osnovni plačilni račun

Od 18. 9. 2016 se uporablja novela Zakona o plačilnih storitvah in sistemih (ZPlaSS-E), ki v slovensko zakonodajo prenaša Direktivo 2014/92/EU o primerljivosti nadomestil, povezanih s plačilnimi računi, zamenjavi plačilnih računov in dostopu do osnovnih plačilnih računov.
več...

V proračunu več za varnost, infrastrukturo, znanost in zdravje

Vlada je potrdila predlog sprememb državnega proračuna za leto 2017 in predlog proračuna za leto 2018 s spremljajočimi dokumenti. Čeprav bomo nadaljevali postopno javnofinančno konsolidacijo, bomo ključnim prioritetam namenili več sredstev – to so varnost, infrastruktura, znanost in zaposlovanje ter zdravje. Zanje bo v proračunu za leto 2017 namenjenih skoraj 2,2 milijarde evrov, leta 2018 pa skoraj 2,3 milijarde evrov.
več...

Državni proračun avgusta s 73,4 milijona evrov presežka

Državni proračun je avgusta zabeležil 751,7 milijona evrov prihodkov, kar je 21,4 milijona evrov več kot v enakem lanskem obdobju. Odhodkov je bilo za 678,2 milijona evrov oziroma 10,3 odstotka manj kot v preteklem mesecu. To pomeni, da je proračun avgusta izkazal 73,4 milijona evrov presežka.
več...

Programi aktivne politike zaposlovanja (APZ) dajejo rezultate

Programi aktivne politike zaposlovanja (APZ) so postali v zadnji letih vedno bolj pomemben del razvoja trga dela in tudi pomoči gospodarstvu, ne le prebivalstvu. S programi APZ lahko država v tem delu spodbuja delodajalce k zaposlovanju oziroma jih k zaposlovanju motivira.
več...

Minister na posvetu o digitalizaciji pri predsedniku države

V predsedniški palači je potekala konferenca »Slovenija 2030« z naslovom »Priložnosti Digitalne preobrazbe za Slovenijo«. Med ključnimi gosti, ki so s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem spregovorili o tej temi, je bil tudi podpredsednik Vlade RS in minister za javno upravo Boris Koprivnikar.
več...

Ministrica o sistemskih novostih v vzgoji in izobraževanju

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič se je v torek, 23. avgusta, na Brdu pri Kranju udeležila druge konference ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov, namenjene predstavitvi bistvenih novosti v vzgoji in izobraževanju ter usmeritvam na področju pedagoškega vodenja.
več...

Mesečna realizacija državnega proračuna - julij 2016

V juliju 2016 je državni proračun zabeležil primanjkljaj v višini 215,6 mio EUR, pri čemer je država v mesecu juliju vrnila 174,1 mio EUR preplačane dohodnine, kar je nekoliko več kot lani v tem času, ko je vrnila 144,6 mio EUR. Državni proračun je v prvih sedmih mesecih leta skupaj zabeležil za 604,1 mio EUR primanjkljaja.
več...

Nova možnost za zaposlitev 500 brezposelnih od 30. do 49. leta

Na ministrstvu smo skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje pripravili "Novo možnost" - to je nov program s pomočjo katerega se bo za najmanj 12 mesecev lahko zaposlilo 500 brezposelnih od 30. do 49. leta iz vse Slovenije. Subvencija za zaposlitev znaša 5.000 evrov za polni delovni čas. Javno povabilo za delodajalce je odprto do porabe sredstev, najdlje do 10. 10. 2016.
več...

Prevodi vseh pomembnejših zakonov bodo dostopni v vsaj enem tujem jeziku

Vlada RS se je na 98. redni seji, ki je potekala 28. 7. 2016, seznanila z informacijo o izvajanju projekta sistematičnega prevajanja pomembnejše slovenske zakonodaje v angleščino. več...

Rešenih že 68,6 % vseh vloženih ugovorov

V teh dneh je bilo z osebno vročitvijo izdanih 29.025 (68,6 % glede na vložene ugovore) odločb o odmeri dohodnine tistim zavezancem, ki so vložili ugovor zoper informativni izračun dohodnine. Rok za doplačilo dohodnine je 30 dni od datuma vročitve odločbe. Prav tako pa bo v 30 dneh od datuma vročitve odločbe izvršeno nakazilo na TRR zavezancem, ki imajo vračilo dohodnine. Zoper odločbo je možna pritožba, ki pa ne zadrži izvršitve. Za ostale zavezance Finančna uprava RS nadaljuje postopke odmere dohodnine in bo odločbe izdala do 31. oktobra 2015.
več...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 45
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih