Razno

Odpravljati moramo neenakost v celotnem življenjskem obdobju

V Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani je bila danes predstavitev in razprava o osnutku Strategije dolgožive družbe. Demografska struktura prebivalstva v Sloveniji se hitro spreminja. Naša država je ena izmed članic EU, ki bodo po letu 2021 imele nadpovprečen delež prebivalcev, starejših od 65 let. Javno razpravo je otvoril predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar, v razpravi pa poleg še treh ministric sodeluje tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak.
več...

Vrh voditeljev G7

Italija bo 26. in 27. maja 2017 gostila srečanje voditeljev skupine G7, kar je tudi razlog za začasno uvajanje strožjega nadzora na meji z Italijo. Za prehod meje bo trebno imeti osebno izkaznico in zaradi povečane kontrole, bodo možni zastoji. več...

Pozor, prevaranti so pred vrati!

Prevar je več vrst. A tokrat se bomo osredotočili predvsem na finančne prevare v podjetništvu, med katere sodi tudi prevarantsko poročanje kot ena najpogostejših računovodskih prevar.
več...

Kako globoko v digitalizacijo smo že padli?

Danes je veliko besed o avtomatizaciji procesov, prihajanju robotov v naše življenje in seveda o digitalizaciji. Zavestno se dogajanja bojimo in ga zavračamo, čeprav nas okolje vedno močneje vpenja v digitalni svet. 
več...

Kakšna bodo morala biti znanja računovodij prihodnosti?

Zahteve delovnih mest prihodnost se bodo spreminjale. Rutinska in enostavna dela bodo vse bolj prevzemali roboti, zato bodo zaposleni morali prevzemati zahtevnejša opravila. 
več...

Kaj je poslovna skrivnost

Vir: Mladi podjetnik
Poslovna skrivnost je vsak podatek, ki je rezultat dejavnosti podjetja in njegovih zaposlenih. Ker gre za informacije, za katere ne želimo, da so razkrite konkurenčnim podjetjem, jih označimo kot poslovne skrivnosti in zaposlenim ne dovolimo, da jih širijo naokoli. več...

Povprečna mesečna bruto plača za december 2016 za 2,0 % nižja od plače za november 2016

Povprečna mesečna bruto plača za december 2016 je znašala 1.653,67 EUR. Od plače za november 2016 je bila za 2,0 % nižja, in sicer predvsem zaradi nižjega deleža izrednih izplačil. Povprečna mesečna bruto plača za 2016 je bila v primerjavi s plačo za 2015 realno višja za 1,9 %.
več...

Realizacija državnega proračuna v januarju

Državni proračun je januarja letos izkazal primanjkljaj v višini 21,4 milijona evrov. Prihodkov je bilo za 789,3 milijona evrov, kar je 38,2 milijona evrov več kot v enakem lanskem obdobju, odhodkov pa je bilo za 810,7 milijonov evrov oz. za 60 milijonov evrov več kot januarja lani. več...

Predložitev obračuna pavšalnega nadomestila za leto 2016

Davčni zavezanci, ki so imeli v letu 2016 pravico do uveljavljanja pavšalnega nadomestila, morajo najkasneje do 31. januarja 2017 sestaviti obračun pavšalnega nadomestila in ga davčnemu organu predložiti, v elektronski obliki prek sistema eDavki.
več...

Oddaja vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal olajšave, in tisti, ki želi medletno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 6. februarja 2017 vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«.
več...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 45
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih