Tudi ponudniki programov v akciji za bolj tranparentne plačilne liste 27. 5. 2021

Tudi ponudniki programov v akciji za bolj tranparentne plačilne liste
Klub slovenskih podjetnikov (SBC) je lani začel z akcijo "ZA transparentnost plač", katere cilj je, da bi zaposleni bolje razumeli informacije na plačilnih listah. Pobudi so se sedaj pridružili tudi vsi vodilni ponudniki poslovnih programov.

V programski opremi imajo zdaj možnost, da plačne izpiske prikažejo na razumljiv način vsa tista podjetja, ki uporabljajo rešitve ponudnikov Saop, MIT informatika, Opal, Bass, Datalab, E-računi, Vasco in Spin. Na vrhu vsake liste je namreč mogoče dodati predstavitev 6 ključnih podatkov, ki najbolj zanimajo vsakega zaposlenega.

Petra Šinigoj, direktorica skupine Saop je ob tej priložnosti povedala: »Iniciativi smo se pridružili, ker verjamemo, da bomo pripomogli k večji ozaveščenosti zaposlenih. Odgovorno je, da vsi razumemo, kako je sestavljena plača. Preglednejše plačne liste uvajamo tako za svoje zaposlene v skupini kot za uporabnike Saop rešitev.« 

Akcijo, ki jo je Klub slovenskih podjetnikov začel ob strokovni pomoči Vizije računovodstva, Revidere in družbe Simič & Partnerji, podpira čedalje širše zavezništvo različnih organizacij, tudi gospodarskih asociacij. Skoraj vsa ključna delodajalska in podjetniška združenja v državi, ki združujejo na desetine tisočev članov: Združenje Manager, Združenje delodajalcev Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, AmCham, Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) ter Zavod Mladi podjetnik.  

Več o akciji je SBC objavil na svojih spletnih straneh.
Primer plačilne liste v Saop produktih

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih