Sonja Šinigoj prejemnica slovenskega gospodarskega oskarja 11. 3. 2016

Sonja Šinigoj prejemnica slovenskega gospodarskega oskarja
Sonja Šinigoj, direktorica in soustanoviteljica podjetja SAOP,  je prejemnica prestižne nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije.

Nagrada, ki jo zbornica podeljuje že od leta 1968, je priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena pri uresničevanju poslovnih in razvojnih ciljev, ki odločilno vplivajo na splošni ugled gospodarskih subjektov. Za leto 2015 je bilo podeljenih sedem nagrad.

»Vesela sem, da je Gospodarska zbornica Slovenije prepoznala naprednost in inovativnost podjetja SAOP ter nam podelila to prestižno nagrado. To je priznanje meni in vsem zaposlenim, ki ustvarjamo SAOP-jevo uspešno zgodbo. Uspeh se ne zgodi čez noč, še manj naključno. Je rezultat trdega dela, samoodrekanja in zaupanja v uspeh, strokovnih in predanih sodelavcev ter pravilnih strateških odločitev,« je povedala Sonja Šinigoj.

»Prejeto priznanje, ki je zame nagrada za življenjsko delo, potrjuje, da je bila naša odločitev za vlaganje v stalen razvoj, širjenje na nove trge, pozorno delo z zaposlenimi in ustvarjanje dobre delovne klime pravilna.«
 

Izredna motiviranost zaposlenih za skupne cilje

Sonja Šinigoj je vodenje šempetrskega podjetja prevzela leta 2009 in vse odtlej posebno pozornost namenja razvoju organizacijske in prodajne kulture, ki temelji na zaupanju, zanesljivosti, ustvarjalnosti, prijaznosti, učinkovitosti in partnerstvu.

Z usmerjenimi pristopi je Šinigojevi uspelo doseči izredno motiviranost zaposlenih za skupne cilje ter njihovo visoko pripadnost podjetju. Prepričana je, da je mogoče le s pozitivnimi odnosi oblikovati spodbudno delovno okolje, v katerem zaposleni ustvarjajo konkurenčne prednosti in doprinesejo k dolgoročni uspešnosti podjetja. Za leto 2012 je prejela tudi laskavi naslov gospodarstvenica leta Primorske.
 

Na ravni najboljših zahodnih tekmecev

V obrazložitvi nagrade so v Gospodarski zbornici Slovenije med drugim zapisali:»Podjetju SAOP je predvsem na domačem trgu v zadnjih treh letih uspelo doseči zavidljivo rast prodaje, kar 14 odstotkov letno, ter 6-odstotno rast zaposlenih. Donosnost kapitala je blizu 40 odstotkov, kar je na ravni najboljših zahodnih tekmecev. SAOP-jeva dolgoročna strategija je usmerjena k nadgradnji in povezavi vseh obstoječih rešitev v nov, inovativen izdelek, ki bo združeval tehnološko odličnost in dolgoletne izkušnje na področju računovodsko-poslovnih programskih rešitev. Svoje poslovanje uspešno širijo tudi v Srbiji in na Hrvaškem, poleg tega pa so lani vstopili še na turški trg.«
 
SAOP je bil ustanovljen pred skoraj tridesetimi leti in je danes vodilni slovenski ponudnik programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja in javne ustanove. Programe SAOP uporablja več kot 6000 organizacij in ustanov, kar predstavlja več kot 30.000 uporabnikov.

Naš informacijski sistem ERP iCenter ter spletni računovodski program miniMAX uporablja že vsak šesti računovodski servis in vsaka tretja javna ustanova v Sloveniji. V lanskem letu pa smo ponudili povsem nov produkt za gotovinsko poslovanje Saopnet POS.

SAOP ima svoje podružnice na Hrvaškem, v Srbiji ter od konca leta 2015 tudi v Turčiji.
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih