Novosti Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku – novela ZDavP-2J 26. 10. 2016

Novosti Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku – novela ZDavP-2J
V Uradnem listu Republike Slovenije je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2J), ki začne veljati 22. 10. 2016, razen izjem pa se začne uporabljati 1. januarja 2017.

Davčni postopek je posebni upravni postopek, ki ureja pobiranje davkov ter pravice in obveznosti zavezancev za davek ter drugih udeležencev v davčnem postopku. Urejen je v Zakonu o davčnem postopku, čeprav tudi nekateri zakoni, ki urejajo obdavčenje, vsebujejo posamezne postopkovne določbe.

Zakon o davčnem postopku na eni strani torej omogoča zavezancem za davek učinkovito uveljavljanje njihovih pravic, možnosti popravljanja njihovih napak. Finančni upravi nalaga tudi dolžnost, da zavezancem za davek pomaga pri izpolnjevanju njihovih obveznosti in jih ustrezno informira. Po drugi strani pa ta zakon daje Finančni upravi tudi močna orodja v boju proti davčnim utajam in drugim nezakonitim praksam, ter omogoča mednarodno izmenjavo informacij in možnost sodelovanja z davčnimi organi drugih držav članic EU.

Vir besedila: Ministrtvo za finance.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih