Nekaj davčnih zavezancev pomotoma prejelo dvojno vračilo dohodnine 3. 6. 2014

Nekaj davčnih zavezancev pomotoma prejelo dvojno vračilo dohodnine
Davčna uprava RS je 4.873 zavezancem (2 % od vseh, ki so v tej tranši upravičeni do vračila dohodnine), pomotoma nakazala dvojni znesek vračila dohodnine za leto 2013 v skupni višini 1.292.462 EUR. Razlog za izvedbo dvojnega vračila je človeška napaka pri izvedbi manjšega dela vračil, ki jo obžalujemo. Davčne zavezance pozivamo, da nam preveč vrnjeno dohodnino vrnejo. Pri tem naj se ravnajo po navodilih svojih bank. Vzorec izpolnjenega plačilnega naloga je objavljen na spletni strani DURS. Zavezanci pri izvedbi vračil ne bodo plačali bančnih provizij.

Davčni zavezanci, ki niso prepričani, če so pomotoma prejeli dvojno vračilo dohodnine, lahko to preverijo na spletni strani eDavki. V ta namen v iskalnik vpišejo svojo davčno številko. Če so prejeli dvojno vračilo, se jim bo na spletni strani izpisalo obvestilo, da so prejeli dvojno vračilo

Zavezance, katerih neupravičeno vračilo presega 5 EUR, na DURSu pozivajo k vračilu sredstev. Zavezancem, katerih neupravičeno vračilo znaša manj kot 5 EUR (teh je 343) bodo sredstva pobotali pri naslednji davčni odmeri.

Davčna uprava RS se je z Združenjem bank Slovenije in poslovnimi bankami dogovorila, da pri izvedbi vračil zavezanci ne bodo bremenjeni z bančnimi provizijami.

Vir: DURS

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih