POZOR! Milenijec na delovnem mestu. 28. 2. 2017

POZOR! Milenijec na delovnem mestu.
Milenijci lahko predstavljajo velik pripevek na delovnem mestu in k uspešnosti vašega podjetja. Pomembno je le, da jih znate pravilno voditi, nagrajevati in usmerjati na njihovi karierni poti.

Končno ste po tednih iskanja za prosto delovno mesto našli primernega kandidata. Sprejeli ste tveganje in dali prednost mlademu milenijcu pred starejšim in že izkušenim delavcem. Mladi sodelavec je visoko izobražen in njegov življenjepis kar kipi od najrazličnejših delovnih in volonterskih izkušenj. Vendar vas je kmalu že začelo skrbeti, ali ste se odločili prav in se spraševali kaj pa vam novi zaposleni sploh lahko ponudi?

Najprej poglejmo, kdo pravzaprav so milenijci? Milenijci so mladi posamezniki, rojeni med 1980 in 2000, zanje pa uporabljamo tudi izraz Generacija Y ali Net generacija. Za njih največkrat najdemo opise, kot so narcisistični, razvajeni, nelojalni, muhasti in stalno prisotni na družbenih omrežjih. Ne smemo pa spregledati njihovih pozitivnih lastnosti: so dobri timski delavci, optimistični, kreativni, običajno visoko izobraženi, samozavestni in fleksibilni ter tudi vztrajni in učinkoviti.

Da bi odkrili njihov potencial in čim bolje izkoristili njihovo zagnanost, moramo vedeti, kaj jih motivira.
Česar si milenijci na delovnem mestu res ne želijo, je običajna in dolgočasna služba.

Na delovnem mestu si želijo vedno novih izzivov in dinamično ter koristno delo. Dobro prenašajo stres in obremenitve, zato jim le naložite še kakšno dodatno delo. Lotili se ga bodo zagnano in s strastjo, saj ne želijo biti le pridne čebelice, ampak želijo izstopati in se prikazati v najboljši luči. Pri delu so zelo kreativni, zlahka delajo več stvari hkrati in znajo dobro izkoristiti vse razpoložljive vire.

Večina milenijcev je tudi odraščala v prepričanju, da so nekaj posebnega in da lahko dosežejo vse, kar si zadajo – tudi v karieri. Tako imajo velikokrat visokoleteče cilje in že v nekaj mesecih po zaposlitvi pričakujejo napredovanje. Treba jim je postaviti realne in dolgoročne cilje na delovnem mestu in z njimi komunicirati o vaših pričakovanjih, njihovih željah in možnostih napredovanj in opravljanja različnih del znotraj vašega podjetja.

Navajeni so timskega dela, kjer pričakujejo dobro vodenje in dobro postavljeno strukturo dela – kaj, kdaj, kako, s kom, koliko časa... Od vodje pričakujejo, da jih bodo slišali in upoštevali njihova mnenja in ideje, saj se želijo počutiti koristne in pomembne za delovni proces. Na delovnem mestu si želijo tudi pogostih povratnih informacij glede njihovega dela – le tako se bodo učili in postajali še boljši. Vzemite si čas za pogovor z njimi, ne bo vam žal.

Bolj kot plača, jim je pomembna kvaliteta njihovega dela, izzivi na delovnem mestu, razgibano delo in dobri odnosi s sodelavci, saj se želijo počutiti prijetno in sprejeto. Veliko jim pomeni tudi fleksibilen delovni čas, saj se njihova življenja ne vrtijo le okoli službe, ampak si želijo kar se da uspešno usklajevati kariero in prosti čas.
 
Kakšne pa so vaše izkušnje z zaposlovanjem milenijcev? Vabljeni, da svoja razmišljanja delite z nami na info@taktika-plus.si ali preko 01 42 14 40.

Eva Kramar, dipl. psih. (UN)
Taktika plus d.o.o.
 
 

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih