Karierni razvoj

Prikaži:

Ovrzimo zmotno prepričanje »Čustva ne sodijo na delovno mesto"

Karierni razvoj
Nekje tekom človeške zgodovine smo prevzeli zmotno prepričanje, da čustva ne sodijo v delovno okolje. To prepričanje srečam med mnogimi ljudmi s katerimi sodelujem pri delu organizacijskega psihologa. Pojavlja se o več oblikah (vsa so zmotna):
več...

4 nasveti za uspešno vodenje ljudi skozi vpeljevanje sprememb

Karierni razvoj
Podjetja se danes, v času pospešene digitalizacije poslovanja, srečujejo s spremembami pogosteje kot kadarkoli prej. Zaradi prilagodljivosti in stalnega preoblikovanja poslovanja se od vodij pričakuje, da sprejemajo spremembe in s tem povezana tveganja. več...

Kateri strahovi v resnici strašijo sodelavce ob uvajanju sprememb?

Karierni razvoj
 Tokrat vam ponujamo zgodbe treh k
olegov s področja financ, računovodstva in kontrolinga, ki so se srečali z novim načinom dela, ki ga uvaja digitalizacija in vsak po svoje doživeli strah pred spremembami več...

Past napredovanja: Zakaj odlični specialisti niso nujno odlični vodje?

Karierni razvoj
Mnogokrat so odlični specialisti (tudi odlični računovodje) nekoliko manj vešči pri nalogah vodenja. Nekateri vodenja sploh ne marajo, pa vseeno sprejmejo položaj vodje. Sprejeti tak položaj lahko pomeni višjo plačo in boljši status, včasih pa vodenje enostavno pripada izkušenemu sodelavcu. A bodite pozorni, hitro se lahko ujamete v »past napredovanja«!
več...

Kako prepoznati prevaranta v delovnem okolju

Izobraževanje
V delovnih organizacijah se večinoma teži k skupnemu cilju – uspešnosti. Uspeh lahko dosežemo z zaposlenimi, opremljenimi s specifičnim znanjem in veščinami.
več...

Zaposliti študenta ali upokojenca? Razlike in ugodnosti za podjetja

Karierni razvoj
Nestabilne gospodarske razmere so privedle delodajalce do novih izzivov pri postopku zaposlovanja. Vse bolj so aktualne atipične oblike zaposlitve, ki so se pojavile kot posledica začasno povečanih obsegov dela.
več...

Odgovornost zaposlenih za poslovno etiko podjetja

Izobraževanje
Poslovna etike in družbeno odgovorno ravnanje v podjetjih sta pomembna gradnika organizacijske kulture in sta pogoj za uspešnost podjetja. več...

POZOR! Milenijec na delovnem mestu.

Načrtovanje kariere

Milenijci lahko predstavljajo velik prispevek na delovnem mestu in k uspešnosti vašega podjetja. Pomembno je le, da jih znate pravilno voditi, nagrajevati in usmerjati na njihovi karierni poti.

več...

Česa NE narediti na zaposlitvenem razgovoru, če si zaposlitve res želite.

Načrtovanje kariere
Na svetovnem spletu obstaja ogromno nasvetov, kako se vesti na razgovoru, kaj obleči in na kakšen način odgovarjati. Glede na izkušnje kadrovikov vam razkrivamo vedenja, zaradi katerih lahko izgubite možnosti zaposlitve že v prvih sekundah. več...

BI RADI PRI DELU DOSEGLI SVOJE CILJE IN BILI NAGRAJENI? – Uporabljajte nezavedne motive.

Načrtovanje kariere
Praktičen nasvet s področja uporabne psihologije komunikacije za vse, ki se pri svojem delu srečujete s sodelovanjem z drugimi in tiste, ki se ukvarjate s prodajo ter podporo uporabnikom.
več...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih