Petra Šinigoj nova direktorica podjetja SAOP

Petra Šinigoj nova direktorica podjetja SAOP
Šempeter pri Gorici, 2. februar 2017 – Petra Šinigoj je nova direktorica podjetja SAOP, vodilnega ponudnika poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove. Petra Šinigoj je v podjetju SAOP zaposlena že več kot 20 let. Sprva je delala v oddelku podpore in prodaje SAOP-jevega poslovno-informacijskega sistema ERP iCenter, kasneje je bila produktni vodja za rešitvi miniMAX in Saopnet POS. Bila je tudi vodja SAOP-jevega oddelka za izobraževanje in podporo uporabnikom. Vodenje družbe je prevzela od Sonje Šinigoj, ki je SAOP vodila od leta 2009 in ostaja v podjetju kot svetovalka in prokuristka.
 
»Petra Šinigoj je v SAOP-ju zaposlena že več kot dve desetletji in odlično pozna SAOP-jev ekosistem. Prepričana sem, da se bo SAOP pod njenim vodstvom še okrepil in razširil ter da se bo nadaljevala njegova uspešna poslovna pot,« je povedala dosedanja direktorica Sonja Šinigoj, ki je lani za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejela GZS-jevo prestižno nagrado, slovenskega gospodarskega oskarja.
 
»Vodenje SAOP-ja je zame velika čast, a hkrati tudi velika odgovornost. Pred mano je velik izziv, za katerega verjamem, da mu bom skupaj s strokovnimi in predanimi sodelavci kos. Verjamem, da bomo uspešno sledili zastavljeni poti in dosegli visoko postavljene cilje,« je ob prevzemu vloge direktorice dejala Petra Šinigoj.
 
SAOP, ki v letošnjem letu praznuje 30. obletnico delovanja, je od marca 2016 del mednarodne skupine Solitea, ki zaposluje več kot 600 ljudi, njihove IT-rešitve pa uporablja več kot 235.000 uporabnikov v 11 državah.
 
 
30 let podjetja SAOP
Podjetje SAOP, vodilni ponudnik poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, letos obeležuje 30. obletnico delovanja. Podjetje, ustanovljeno leta 1987, je med prvimi na slovenskem trgu ponudilo lasten poslovno-informacijski sistem ERP iCenter, ki ga danes uporablja že več kot 14.000 uporabnikov. Leta 2004 so začeli z razvojem rešitve v oblaku miniMAX, ki je danes najbolj priljubljen računovodski program pri nas. SAOP-jeve rešitve – poleg iCentra in miniMAX-a je to še brezplačna davčna blagajna Saopnet POS – uporablja približno 6500 organizacij in ustanov, kar predstavlja več kot 30.000 uporabnikov. Med uporabniki njihovih rešitev je vsak četrti računovodski servis in vsaka tretja šola v Sloveniji.
 
Matično podjetje v Sloveniji skupaj s podružnicami na Hrvaškem in v Srbiji zaposluje več kot 100 visoko izobraženih strokovnjakov. SAOP je od marca 2016 del češke skupine Solitea, ki jo sestavlja šest IT-podjetij iz sedmih držav – Češke, Slovaške, Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Srbije. Skupina zaposluje več kot 600 ljudi, njihove IT-rešitve pa uporablja več kot 235.000 uporabnikov v 11 državah.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih