30 let podjetja Saop

O nas
Zgodba podjetja Saop traja že 35 let. Verjamemo, da smo uspešni zato, ker poslujemo v skladu z vrednotami: zaupanje, učinkovitost, ustvarjalnost, partnerstvo, zanesljivost in prijaznost.

1987 –
Ustanovitev pogodbene družbe – Servisa Servis za avtomatsko obdelavo podatkov (kasneje Saop) je bilo ustanovljeno kot »pogodbena« organizacija, saj takrat d.o.o.-ja ali drugih oblik podjetništva še ni bilo. Med prvimi v Sloveniji smo ponudili poslovne programske rešitve.
 
1999 – Z letom 1999 je stopil v veljavo Zakon na dodano vrednost, kar je zahtevalo zakonsko prilagoditev vseh programskih modulov. Zaradi dodatnih razvojnih in prodajnih potreb se je bistveno povečalo število zaposlenih.
 
2004 – Rojstvo Minimaxa. Leta 2004 smo vse znanje, izkušnje ter finančna sredstva vložili v razvoj spletnega računovodskega programa Minimax, ki je namenjen računovodskim servisom, malim podjetjem, samostojnim podjetnikom in društvom. Danes je Minimax najbolj priljubljen računovodski program v Sloveniji.
 
2016 – Saop je postal del mednarodne skupine Solitea, ki združuje istomisleča podjetja z vizijo postati eden vodilnih evropskih ponudnikov poslovnih programov. Pod okriljem velike mednarodne skupine je Saopu omogočen hitrejši razvoj ter širitev na nove, predvsem srednjeevropske trge.
 
2017 – Ob 30. obletnici delovanja, smo spremenili zunanjo oblikovno podobo, vodenje podjetja pa je prevzela nova direktorica Petra Šinigoj. V tem letu se lahko pohvalimo z več kot 30.000 uporabniki. 

2019 – Del Saopove skupine je postalo podjetje MIT informatika, s svojimi izjemno prilagodljivim ERP sistemom za proizvodna podjetja.

2020 – Naši vse večji ekipi smo pridružili še podjetje Opal informatika, eno od vodilnih računalniških hiš in ponudnikov programov za računovodske servise in podjetja vseh velikosti.

2022 – Saopova skupina je pod svoje okrilje sprejela doslej največjega tekmeca, podjetje Vasco. Skupaj bomo razvijali produkte prihodnosti.

Več o zgodovini podjetja 
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih