180 računovodjem predstavljene novosti v zakonodaji in programih SAOP

180 računovodjem predstavljene novosti v zakonodaji in programih SAOP
Na „Posvetu za računovodje“ smo poleg strokovnih računovodskih vsebin predstavili dobre prakse računovodstva, ki jih ponuja spletni računovodski program miniMAX in nove programske rešitve, ki jih ponuja ERP informacijski sistem iCenter.
 
Številne spremembe v zakonodaji, zlasti na področju kadrovske, dohodninske in davčne zakonodaje, zahtevajo od računovodij stalno izobraževanje ter uporabo zakonsko usklajenih poslovnih računalniških programov.

„Posvet za računovodje“ je sodeč po odzivih upravičil visoka pričakovanja 180 udeležencev iz podjetij, javnih ustanov in računovodskih servisov.

Na posvetu so bile predstavljene novosti iz novele Zakona o dohodnini (ZDoh-2L) ter iz novele Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1G). Udeleženci, ki jih je zanimalo tudi izboljšanje dela v računovodstvu, so na vzporedni delavnici spoznali 21 možnosti za prihranek časa s poslovnim računalniškim programom iCenter Knjigovodstvo.

Spremembe se začnejo pri posamezniku

Izobraževanje je ena pomembnih dejavnosti podjetja SAOP, saj se zavedamo, da je prav stalno iskanje novih znanj in izboljšav pri poslovanju eden od temeljev gospodarskega in družbenega napredka.

"Dejansko se spremembe začnejo pri vsakem posamezniku in se šele nato prenašajo v organizacijo in naprej v okolje. Od nas samih je odvisno, kakšne zaobljube si bomo dali in kako jih bomo uresničili. Vsak od nas lahko s svojim znanjem in prizadevnostjo prispeva k pozitivnim spremembam, ki jih tako nujno rabimo. Torej ne čakajmo, da se nekaj premakne. Pojdimo in premaknimo!" je uvodoma povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Računovodje so postavljeni pred veliko odgovornost, saj morajo organizacijam zagotavljati vodenje poslovanja v skladu z nenehno spreminjajočo se zakonodajo in uveljavljenimi poslovnimi normami.

Več priznanih strokovnjakov, med njimi tudi Marjan Papež, generalni direktor ZPIZ, je bilo udeležencem posveta na voljo prav za spoznavanje novosti, ki jih prinašajo novele davčne, dohodninske in pokojninske zakonodaje.

Ob tem so bile skozi ERP informacijski sistem iCenter in spletni računovodski program miniMAX na praktičen način prikazane vse izvedene zakonske novosti, vključno z novim kontnim načrtom. Ti dve rešitvi namreč računovodjem med prvimi zagotavljata izvajanje knjigovodstva ter obračunavanja dohodkov in davkov v skladu z zakonskimi novostmi, ki so stopile v veljavo s 1. januarjem 2013.

Premierno predstavljene nove programske rešitve iCentra

Posebej veliko pozornost je požela celodnevna delavnica "21 trikov ali možnosti za prihranek časa s poslovnim računalniškim programom iCenter Knjigovodstvo".

SAOP je na njej premierno predstavil novo rešitev za podporo pri odločanju, to so SAOP Poslovna poročila. Gre za zadnjo v vrsti naprednih SAOP-ovih rešitev, ki računovodstvom pohitrijo delo s podatki in izdelavo standardnih poslovnih poročil.

Poleg novosti v poslovnem poročanju so bile predstavljene tudi inovativne funkcionalnosti, s katerimi v SAOP-u poenostavljamo in avtomatiziramo vsakodnevna knjigovodska opravila.

Udeleženci so v sklopu praktičnih veščin pridobili še uporabna znanja o poslovnem bontonu.
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih