iCenter eRegistrator je prejel Zlato priznanje za inovativnost

iCenter eRegistrator je prejel Zlato priznanje za inovativnost
SAOP-ov dokumentni sistem iCenter eRegistrator je dobil zlato priznanje GZS za inovacijo in se bo potegoval za najboljšo slovensko inovacijo v letu 2012.

GZS-Območna zbornica za severno Primorsko je na 18. Srečanju gospodarstvenikov Primorske podelila priznanja najboljšim inovatorjem regije za leto 2012. Podjetje SAOP je za inovativni dokumentni sistem eRegistrator, namenjen brezpapirnemu poslovanju v podjetjih in javnem sektorju, pridobil zlato priznanje in se uvrstil v nacionalni izbor za najboljšo inovacijo. SAOP-ova inovacija ima velik pomen za razširjanje brezpapirnega poslovanja, saj lajša uvedbo dokumentnega sistema v poslovne procese ter z organizacijskega in tehničnega vidika poenostavlja izpolnjevanje zakonskih zahtev.

V SAOP-u se zavedajo, da so inovacije in stalne izboljšave produktov in samega poslovanja ključne za ustvarjanje konkurenčne prednosti. Letošnje zlato priznanje je tako za SAOP že drugo, saj ga je podjetje prejelo že leta 2006 za spletni poslovni program za majhna podjetja miniMAX. 

„Ponosen sem, da je najmlajši član družine našega ERP sistema SAOP iCenter dobil zlato priznanje za inovacijo. Tega priznanja ne razumem samo kot priznanje meni in mojem delu, pač pa tudi kot priznanje mojim sodelavcem in stimulativnemu okolju v podjetju. Današnje priznanje je sicer namenjeno preteklim dosežkom, je pa hkrati spodbuda in obveza meni in ekipi, da se še bolj predano posvetimo razvoju in izboljšavam našega ERP sistema SAOP iCenter,“ je povedal Peter Rodman, nagrajeni inovator iz podjetja SAOP.

S to inovacijo, ki je bila proglašena kot ena najboljših treh severnoprimorskih inovacij, pa se je podjetje prvič uvrstilo tudi na nacionalni izbor, ki bo potekal predvidoma septembra na Brdu pri Kranju.

„Veseli nas, da je žirija prepoznala inovacijsko vrednost eRegistratorja. Pa ne samo zato, ker prinaša nekaj novega na tržišče. Gre namreč za rešitev, ki tudi uporabnikom omogoča, da prek uvedbe brezpapirnega poslovanja in ostalih zmožnosti iCentra inovirajo svoje procese in poslovne modele“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

V podjetju SAOP poleg tehničnih izboljšav in novih programskih rešitev veliko pozornosti posvečajo izboljšavam v lastnih poslovnih procesih ter pri delu z ljudmi. „V zadnjih letih smo intenzivno delali na izboljšanju delovne klime, ustvarjalnosti in etičnem poslovanju. Prepričana sem, da brez tega, kljub inovativnim poslovnim rešitvam, ne bi zmogli tako uspešnega delovanja v času gospodarske krize,“ je še povedala Sonja Šinigoj.

Do 20% cenejša uvedba brezpapirnega poslovanja

Nagrajeni SAOP-ov dokumentni sistem eRegistrator podjetjem in ustanovam v javnem sektorju omogoča prehod na zakonsko skladno e-poslovanje v praktično vseh poslovnih procesih. Bistvena prednost eRegistratorja je, da združuje podatkovni tok s tokom dokumentov, obenem pa omogoča avtomatizacijo delovnih postopkov in lažje povezovanje z različnimi poslovnimi aplikacijami, tudi  drugih proizvajalcev.

Poleg naprednih zmožnosti za elektronsko obvladovanje poslovne dokumentacije omogoča do 20 odstotkov cenejšo uvedbo brezpapirnega poslovanja.

Dokumentni sistem je namreč že vnaprej pripravljen za povezovanje s programskimi moduli poslovnega informacijskega sistema iCenter, s čimer odpravlja zahteve po zamudni in stroškovno zahtevni integraciji. Ta povezava med drugim izboljšuje produktivnost zaposlenih, saj lahko ti dostopajo do dokumentov in informacij, povezanih z njihovim tekočim delom, izredno hitro.

V podjetju ocenjujejo, da uporabniki z uvedbo eRegistratorja za najmanj 30 odstotkov skrajšajo administrativne postopke, zaradi enostavnejšega dostopa do informacij pa se izboljša tudi delo kreativnih zaposlenih, ki ustvarjajo dodano vrednost.

Novi dokumentni sistem je registriran pri Arhivu RS kot Programska oprema za zajem, pretvorbo in upravljanje dokumentarnega gradiva, pri čemer je povezan z akreditiranimi storitvami varne hrambe Pošte Slovenije – za elektronsko poslovanje v skladu z Zakonom o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA).

eRegistrator ob tem zagotavlja različne načine izvajanja, od delovanja na lokalni infrastrukturi do računalniških oblakov, kar omogoča lažjo uskladitev z informacijskimi strategijami uporabnikov.
 
Več o rešitvi iCenter eRegistrator…

Galerija

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih