Okoliščine, ki privedejo do vračila državnih pomoči (po PKP 1-10)V zadnjih dveh letih je bilo sprejetih deset interventnih zakonov. Vsak izmed njih določa, katere pogoje morajo prejemniki državne pomoči izpolniti, da jim le-te ne bo potrebno vrniti. To so okoliščine povezane s presežno državno močjo, premajhnim upadom prihodov, nekaterimi kršitvami delovnopravne zakonodaje, v primeru likvidacije podjetja, zaradi izplačila nagrad in dela plače za poslovno uspešnost poslovodstvu ali ker je bilo podjetje na presečni dan v težavah.

Na spletnem seminarju vam bo Nina Scortegagna Kavčnik, ki je tudi sama sodelovala pri pogajanjih za interventno zakonodajo, predstavila pogoje za vračanje državnih pomoči, do kdaj morajo zavezanci prejeto državno pomoč vrniti in kako je s tekom zakonskih zamudnih obresti.
 
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 23. februar 2022 ob 9.00
Trajanje: 2 šolski uri
Dnevni red:
  • Pregled okoliščin, ki lahko povzročijo vračanje državne pomoči po posameznih institutih (temeljni dohodek, oprostitev plačila prispevkov za samozaposlene, oprostitev plačila PIZ za delavce, krizni dodatek, čakanje na delo, delo s skrajšanim delovnim časom, NFS, subvencija minimalne plače, višja sila, karantena, pomoč za nakup hitrih testov, financiranje regresa za 2021).
  • Nezadosten upad prihodkov.
  • Izplačilo dobička in nagrad poslovodstvu.
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi  iz poslovnega razloga.
  • Likvidacije družbe po ZGD-1.
  • Kršitve delovnopravne zakonodaje.
  • Pridobitev presežne državne pomoči.
  • Podjetje v težavah.
  • Druge kršitve
 

Predavatelji

Nina Scortegagna Kavčnik

je specializirana za področje delovnega prava. Je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s.p.. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije, od leta 2007-2014 pa je bila zaposlena v notarski pisarni.


Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih  in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Sodelovala je pri vseh pogajanjih za interventno zakonodajo. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena prijave na spletni seminar za Saop uporabnike: 99 € + DDV
Redna cena: 139 € + DDV

V ceno je vključeno tudi gradivo in 30-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.


Prijava na spletni seminar

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec.
Uporabniki iCentra se lahko na seminar prijavite preko uporabniškega portala.
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih