Obdavčitev z DDPO v javnem sektorju - naročilo posnetka

Poslovno leto 2022 določenih uporabnikov enotnega kontnega načrta (EKN) se zaključi 31. decembra 2022. Uporabniki morajo do konca februarja 2023 oddati letna poročila, do konca marca pa obračun davka od dohodkov pravnih oseb.

Na seminarju, ki smo ga izvajali januarja, smo predstavili posebnosti davčnega obračuna uporabnikov EKN. Različne dejavnosti, ki jih uporabniki opravljajo, vplivajo na to, kako se prihodki in odhodki v davčnem obračunu obravnavajo. Kateri prihodki se štejejo za pridobitne in kateri odhkodki uporabnikov so nepriznani ter kako jih izračunamo? Svojevrstno področje obračuna so tudi olajšave, ki jih uporabniki lahko uveljavljajo. Za vse, ki se webinarja v januarju niste utegnili udeležiti, je na voljo naročilo posnetka seminarja.
 
Dnevni red
Naročilo posnetka (trajanje 150 minut)
Vsebina:
  • Zakonske podlage obdavčitve
  • Posebnosti obdavčitve
  • Nepridobitni prihodki
  • Davčno nepriznani odhodki
  • Olajšave
  • Odgovori na vprašanja

Predavatelji

Fenja Borštnar

Fenja Borštnar, diplomirana eknomistka in strokovnjakinja s področja računovodstva. Z računovodstvom se ukvarja že več kot 20 let, od tega 10 let samostojno, kot vodja lastnega računovodskega servisa.
Redna zunanja sodelavka na Izobraževalnem zavodu Hera in Cene Štupar. Občasno predava in vodi delavnice tudi na Obrtni zbornici Slovenije, Zvezi svobodnih sindikatov in različnih podjetjih. Vodenje preko 200 tečajev, seminarjev in izobraževanj s področja knjigovodske in računovodske tematike.

Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 69 € + DDV

Cena vključuje:
  • strokovno gradivo,
  • 60-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.    


 
Če se poleg posnetka "Obdavčitev z DDPO v javnem sektorju" naročite še posnetek seminarja "Priprava računovodskega poročila za leto 2022 (javni sektor)", vam ob prijavi na oba priznamo popust (skupna cena znaša 110 € + DDV).
  

Naročilo posnetka

Za prijavo izpolnite spodnji obrazec:

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih