Interventna zakonodaja - pregled aktualnih ukrepov, pomoči in pravila glede vračanjaPodaljšanje roka za oddajo davčnih obračunov podaljšuje tudi rok za oddajo izjav glede vračanja pomoči, ki so bile prejete v letu 2020, v primeru, da delodajalec ne ugotovi zahtevanega padca prometa.

Na spletnem seminarju se bomo osredotočili na pravila, ki so povezana z ugotavljanjem padca prometa, z upoštevanjem pravil pravilnika o kriterijih sorazmernosti, prav tako pa bomo prevetrili pravila povezana z omejitvijo izplačil določenih dohodkov (nagrad poslovodnim osebam, dobičkov družb) ter pregledali, kateri ukrepi so še vedno na voljo v aprilu 2021.
 
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 22. april 2021 ob 9.00
Vsebina:

Vračanje pomoči in padec prometa:
  •  čakanje na delo doma,
  •  mesečni temeljni dohodek,
  •  pravilnik o kriterijih sorazmernosti.
Vračanje pomoči in izplačila dobičkov / nagrad poslovodstvu.

Aktualni ukrepi v aprilu 2021:
  • čakanje na delo doma,
  • karantena delavca,
  • odsotnost delavca in višja sila,
  • kratkotrajna bolniška odsotnost.

Predavatelji

Irena Kamenščak, pravna in davčna svetovalka

Irena Kamenščak je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. od leta 2007 dalje in ima dolgoletne ter pomembne izkušnje na področju davčnega svetovanja, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.
Irena ima izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.

Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih.

Objavlja strokovne članke z davčnega področja, izvaja predavanja na temo davkov in delovnega prava. V letu 2012 je bila soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena: 59 € + DDV
Cena vključuje strokovno gradivo in 60-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

  

Prijava na spletni seminar

Uporabniki iCentra: prijavite se preko portala za uporabnike.ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih