PKP 5 in ukrepi za delodajalce v zasebnem sektorjuDržavni zbor Republike Slovenije je dne 15. 10. 2020 sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19 (ZZUOOP), v javnosti poznan kot PKP5. PKP5 je bil dne 23. 10. 2020 objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije, dne 24. 10. 2020 pa je stopil v veljavo. PKP5 prinaša nekatere nove ter podaljšuje obstoječe interventne ukrepe za delodajalce ter samozaposlene.

Na spletnem seminarju bodo predstavljeni interventni ukrepi, namenjeni delodajalcem (npr. nadomestilo zaradi karantene, zaradi varstva otroka, čakanje na delo doma, kratkotrajna bolniška) ter ukrepi, ki jih prinaša samozaposlenim oziroma osebam, ki jih zakon z njimi izenačuje (izredna pomoč, delno povračilo izgubljenega dohodka). 
  
Dnevni red
Termin spletnega seminarja: 6. 11. ob 9.00
Vsebina:
  • Nadomestilo plače za čas karantene delavca ali višje sile
  • Nadomestilo plače za čas varstva otroka
  • Nadomestilo plače in čakanje na delo doma
  • Kratkotrajna bolniška odsotnost
  • Samozaposleni - temeljni dohodek, povračila izgubljenega dohodka,
  • Skrajšan polni delovni čas – dopolnitev po PKP5 

Predavatelji

Irena Kamenščak, pravna in davčna svetovalka

Irena Kamenščak je zaposlena v družbi BDO Svetovanje d.o.o. od leta 2007 dalje in ima dolgoletne ter pomembne izkušnje na področju davčnega svetovanja, delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.
Irena ima izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti, gospodarskega in obligacijskega prava.

Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Prav tako ima veliko izkušenj pri opravljanju preventivnih in skrbnih davčnih pregledov pri družbah iz različnih dejavnostih.

Objavlja strokovne članke z davčnega področja, izvaja predavanja na temo davkov in delovnega prava. V letu 2012 je bila soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena prijave na spletni seminar: 69 € + DDV
V ceno je vključeno tudi gradivo in 60-dnevni dostop do posnetka spletnega seminarja.

Posebna ugodnost za udeležence spletne XXL konference 2020: ob prijavi na konferenco vam za seminar "PKP 5 in ukrepi za delodajalce v zasebnem sektorju" pripada BREZPLAČNO.


Prijava na spletni seminar

Za prijavo kliknite na spodnji gumb. Za prijavo potrebujete uporabniško ime in geslo.

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa iCenter: po kliku na spodnji gumb vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar, zahtevajte geslo >>
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih