PRIPOMOČEK: Statistično poročanje Ajpesu - obrazca ZAP-RSD in ZAP-SDČ

V teh dneh ste bili nekateri izbrani za statistično poročanje Raziskave o stroških dela in o strukturi delovnega časa. Statistični urad Republike Slovenije in AJPES bosta v septembru 2021 izvajala statistično raziskovanje o stroških dela in o strukturi delovnega časa za leto 2020. Vprašalnik se od tistega v letu 2017 precej razlikuje po tem, da je dopolnjen z nekaterimi vprašanji, vezanimi na lansko turbulentno ("kovidno") leto.

Rok za oddajo obrazcev na Ajpes je 30. 9. 2021. Ker se torej rok za oddajo poročil hitro približuje, smo v pomoč pri zbiranju podatkov in priprave ustrezne XML datoteke za uvoz na Ajpesovo spletno stran razvili pripomoček. Pripomoček bo na voljo predvidoma po 20. 9. 2021.

Pripomoček naročite s prijavo na spletni seminar "Statistično poročanje Ajpesu - priprava obrazcev ZAP-RSD in ZAP-SDČ (preko portala za uporabnike). Poleg aktivacijske kode za pripomoček boste torej prejeli še dostop do spletnega seminarja, ki bo na sporedu 22. 9. ob 9.00 uri ter natanča pisna navodila, kjer bodo podrobneje predstavljeni postopki in uporaba pripomočka (vsebina in način priprave podatkov v iCentru ter uvoz datoteke na Ajpesovo spletno stran). V primeru, da se spletnega seminarja ne morete udeležiti v živo, bo na vašem osebnem Saop portalu na voljo posnetek spletnega seminarja.

V primeru, da niste prepričani, ali je tudi vaša organizacija med izbranimi za poročanje, lahko to preverite na Ajpesovi spletni strani z vnosom matične številke vaše organizacije.
  

Dnevni red
S prijavo na spletni seminar prejmete:
  • spletni seminar z navodili za uporabo pripomočka (na sporedu 22. 9. ob 9.00 uri)
  • pisna navodila
  • aktivacijsko kodo za aktivacijo in uporabo pripomočka

Predavatelji

Jana Blažič

Jana je svetovalka za področje Saop iCenter Plače. Po izobrazbi je ekonomistka, izkušnje pa si je nabirala tudi v računovodskih servisih. Od leta 2005 izvaja implementacije programov ter pomaga uporabnikom programov Saop pri njihovem vsakdanjem delu.
Jana poleg dela na podpori tudi predava na klasičnih in spletnih seminarjih ter konferencah. Vedno znova prejema številne pohvale za razumljivo podajanje znanja in dostopnost do slušateljev. Sodeluje tudi pri ustvarjanju in testiranju programov Saop Plače.
Preberi več ...

Ostale informacije

Cena pripomočka - je prilagojena velikosti vaše organizacije:
  • do 30 zaposlenih = 200 €
  • 30 - 70 zaposlenih = 250 €
  • 70 - 150 zaposlenih = 300 €
  • računovodski servisi in organizacije nad 150 zaposlenih = 400 €
*Cene ne vključujejo DDV
 
  

Prijava na seminar in naročilo pripomočka

Za naročilo kliknite na spodnji gumb. Preusmerjeni boste na portal za uporabnike. Za prijavo v portal potrebujete uporabniško ime in geslo. Za več informacij glede pripomočka, se lahko obrnete na Izobraževalni center Saop (seminarji@saop.si).

Kje dobite geslo?
  • Uporabniki programa Saop iCenter: po kliku na spodnji gumb, vpišite uporabniško ime in geslo za oddajo zahtevkov za pomoč in nalaganje novih različic.
  • Ostali, ki se prvič prijavljate k nam na seminar: zahtevajte geslo >>
ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Terminal za gotovinska in negotovinska plačila s paleto možnosti za povezavo. Na predstavitev Dotypay
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih