Polpete s čičeriko in bučko

Polpete s čičeriko in bučko
Odličen prigrizek za zabave ali piknike: pečene polpetke postrezite skupaj z različnimi pomakami, kot so na primer smetanova, paradižnikova ali jogurtova.

Sestavine:

  • 400 g kuhane čičerike iz pločevinke
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 bučka
  • 2 jajci
  • 1 žlička drobno naribane limonine lupinice
  • 1 žlica limoninega soka
  • 0,5 žličke soli
  • 100 g svežih krušnih drobtin
  • 2 žlici rastlinskega olja


Priprava:

Čičeriko iz pločevinke stresemo v cedilo, temeljito speremo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Bučko operemo, očistimo in grobo naribamo. Čebulo in česen olupimo, očistimo in zelo na drobno sesekljamo.

Čičeriko stresemo v kuhinjski mešalnik in grobo zmiksamo. Iz mešalnika jo pretresemo v večjo skledo, v katero dodamo še naribano bučko, čebulo, česen, jajci, 80 g drobtin, limonin sok, sol in naribano limonino lupinico. Vse skupaj s kuhalnico dobro premešamo. Iz pripravljene mase z navlaženimi rokami oblikujemo manjše polpetke, ki jih na koncu povaljamo še v prostalih drobtinah. Polpetke polagamo na krožnik ali pladenj. Postavimo v hladilnik za 10 minut.

Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo najprej dobro segrejemo, nato pa v njej segrejemo približno 2 žlici olja. Na segreto maščobo previdno položimo pripravljene polpetke in jih na srednje močnem ognju zlato rjavo zapečemo na spodnji strani. Ko se polpete zlato rjavo zapečejo na eni strani, jih z lopatko previdno obrnemo in spečemo še na drugi strani.

Pečene polpete z lopatko poberemo iz ponve in jih zložimo na kuhinjske brisače, da se odcedi odvečna maščoba. Postopek ponavljamo, dokler ne ocvremo vseh polpet.

Vir: Okusno.je

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih