Rižota z jurčki in parmezanom

Rižota z jurčki in parmezanom
Prefinjena kombinacija riža, aromatičnih jurčkov in parmezana.

Sestavine:

  • 40 dag jurčkov (svežih ali zamrznjenih)
  • 1 čebula
  • 40 dag riža
  • 1 l zelenjavne juhe (lahko iz kocke) ali vode
  • 0,1 l belega vina
  • parmezan
  • petršilj
  • majaron


Priprava:

Jurčke očistimo, operemo in narežemo na rezine. Čebulo sesekljamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem ob neprestanem mešanju posteklenimo sesekljano čebulo. Ko se čebula začne barvati, dodamo narezane gobe, potem pa med mešanjem oboje pražimo nekaj minut. H gobam stresemo riž. Vse skupaj mešamo 2 minuti, nato pa zalijemo z zajemalko vroče juhe. Med nenehnim mešanjem vsebino počasi kuhljamo, da tekočina skoraj izgine. Tedaj prilijemo naslednjo zajemalko vroče juhe. Postopek ponavljamo dobrih 10 minut, da se riž skuha na zob. Kuhan riž odstavimo. Začinimo ga s soljo, sveže mletim črnim poprom, drobno sesekljanim majaronom in peteršiljem. Jed serviramo in še vročo potresemo z naribanim parmezanom.

Silvana Kavčič

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih