Rižota s šparglji
Odlična, osvežilna ter zdrava rižota, ki bo popestrila vaš spomladanski jedilnik.
Sestavine:
- 170 g riža
- 250 g špargljev
- 30 g čebule
- 1 strok česna
- 2 dl čiste zelenjavne juhe
- 0,5 dl belega vina
- 2 žlici olivnega olja
- 20 g masla
- 30 g naribanega parmezana
- 2 žlici smetane za kuhanje
- sol in poper
Priprava:
Za rižoto s špaglji čebulo in česen na drobno nasekljajte in prepražite na vročem olju, da postekleni. Zalijte z vinom in kuhajte tako dolgo, da vino izpari. Nato dodajte riž in ga pražite 2 minuti.
Vse skupaj zalijte z juho in med občasnim mešanjem počasi kuhajte tako dolgo, da ostane riž na sredini še čvrst. Po potrebi zalivajte z vodo. V drugi posodi stopite maslo. Dodajte na koščke nalomljene šparglje in jih solite. Dušite do mehkega.
Ko je riž kuhan, mu primešajte šparglje, popoprajte, po potrebi solite, dodajte sveže nariban parmezan in sladko smetano. Vse narahlo premešajte in in pustite stati na ognju še nekaj minut.
Dober tek!
(VIR: jazkuham.si)