Torta caprese

Torta caprese
Hitro pripravljena torta brez moke. Namesto le-te namreč uporabimo mandlje.

Sestavine:

Za 8 oseb:
  • 200 g sladkorja
  • 200 g zmehčanega masla
  • 6 jajc
  • 300 g mletih mandljev
  • 200 g kakovostne temne čokolade
Za pekač:
  • 1 žlica masla
  • 0,75 žlice kakava v prahu


Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Okrogel pekač s snemljivim obodom (premera 30 cm) namastimo z maslom in poprašimo s kakavom v prahu (odvečen kakav odstranimo). Čokolado nalomimo ali narežemo na majhne koščke, ki jih stopimo nad soparo.
 
Beljake z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Zmehčano maslo in sladkor penasto vmešamo. V zmes postopoma, enega za drugim, vmešamo rumenjake. Ko dodamo vse rumenjake in dobimo rahlo kremasto zmes, hitrost mešalnika nekoliko znižamo in vmešamo še prostale sestavine: mlete mandlje in ohlajeno stopljeno čokolado. V zmes na koncu v dveh ali treh obrokih z ročno metlico nežno in počasi vmešamo še beljakov sneg.
 
Testo pretresemo v pripravljen pekač. Z lopatko ga nežno razporedimo in po vrhu lepo pogladimo. Torto pečemo v ogreti pečici 30 do 35 minut.
 
Pečeno torto dobro ohladimo, pred postrežbo pa jo potrosimo s sladkorjem v prahu ali kakavom.

Pripravila Manuela Baša

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih