Rožnate tortice

Rožnate tortice
Živahne tortice s katerimi boste z lahkoto popestrili vsako praznično mizo.

Sestavine:

Oblati: 1 zavitek oblatov za torto

Krema:
  • 2,5 dcl mleka
  • 300 g sladkorja
  • 300 g mletih orehov
  • 250 g masla
  • 1 vaniljev puding
  • 3 dcl mleka
Rožnati preliv:
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 2-4 žlici vrele vode
  • 1 žlica rdečega (jagoda, malina) ekstrakta


Priprava:

V eni posodi pripravimo puding iz 0.3 l mleka. V drugi posodi zavremo mleko s sladkorjem in v njej poparimo orehe ter dodamo maslo. Ko se puding malo ohladi, ga dodamo masi z orehi.

Vsako plast premažemo s kremo (približno 2-3 žlice na plast) razen zadnje. Po njej prelijemo rožnat preliv, ki ga pripravimo tako, da z mešalnikom zmešamo vse sestavine in mešamo do želene gostote.

Sladico razrežemo na manjše koščke in tako dobimo rožnate tortice.


Dragana Sajko


NAGRAJUJEMO - Kateri je vaš najljubši recept? 

Zaupajte nam svoj najljubši recept, ki ga še ni v naši bazi. Pošljite nam recept in fotografijo na mail info@saop.si. Prvih 20, ki nam boste recept zaupali, boste prejeli majčko Saop. 


ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih