Rogljički z orehovim nadevom

Rogljički z orehovim nadevom
Preprost recept, ki ga je vredno imeti vselej pri roki. To so rogljički, ki se topijo v ustih.



Sestavine:

Testo:
  • 1/2 kg moke
  • kavna žlička soli
  • limonin sok + olupek
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 25 dag masla
  • 3 dag kvasa - raztopimo v malo sladkanem mleku
Nadev:
  • 15 dag orehov
  • 15 dag sladkorja
  • 2 stepena beljaka


Priprava:

Vse sestavine in predhodno pripravljen kvas zgnetemo v gladko testo. Pokrito naj vzhaja ca. 30 do 40 minut. Kvašeno testo bo lepše uspelo, če ima moka 30 stopinj in delamo v toplem prostoru.

Maso razdelimo na 4 dele. Vsak kos razvaljamo in izrežemo krog premera 25 cm. Krog razdelimo na 16 delov. Na vsak košček damo kepico nadeva.


Zavijemo v rogliček, zložimo na pomaščen pekač, premežemo z jajcem in spečemo (na 180 stopinj C pečemo približno 15 minut). Zlato rumene zapečene rogljičke potresemo z mletim sladkorjem.
 

Sonja Šinigoj

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih