Jabolčna pita

Jabolčna pita
Pripravite sočno jabolčno pito po receptu naših babic.

Sestavine:

Testo:
  • 40 dag moke
  • 15 dag masla
  • 10 dag sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 4 žlice smetane
  • 2 žlici vina ali ruma
  • 1 pecilni

Nadev:
  • 1 kg jabolk (lahko tudi več)
  • 10 dag sladkorja
  • malo cimeta
  • 5 dag zmletih orehov


Priprava:

Zamesimo sestavine za testo in ga pustimo 30 minut počivati na hladnem.

Nato ga razdelimo na dva enaka dela in razvaljamo na papir za peko v velikosti pekača.

V pekač s papirjem položimo prvo ploščo testa, nato potresemo naribana jabolka, sladkor, orehe in cimet. Nato pokrijemo z drugo ploščo testa.

Na koncu še pomažemo z beljakom in pečemo približno 45 minut na 175°, da postane lepe svetlorjave barve.

Irma Trbižan

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih