Novinarsko središče | Kariera Hrvatski  |  Srpski  |  English    

Hruškova pita

Hruškova pita
Hruškova pita je prava poslastica, s katero boste razvajene brbončice ne le zadovoljili, ampak tudi presenetili!

Sestavine:

Testo:
  • 8 majhnih hrušk, olupljenih in narezanih na centimeter debele rezine
  • 1 ½ JŽ moke
  • ščep soli
  • ¼ skodelice sladkorja
  • ¼ skodelice javorjevega sirupa
  • 1 JŽ limoninega soka
  • 1 ČŽ limonine lupinice
  • ½ ČŽ mletega ingverja
Posip za hruškovo pito:
  • 2/3 skodelice moke
  • ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice rjavega sladkorja
  • ¼ ČŽ soli
  • 1/3 skodelice masla, narezanega na koščke


Priprava:

Pečico segrejte na 200°C. V veliki posodi zmešajte rezine hrušk z moko, da jih lepo prekrije. Dodajte še druge sestavine iz recepta za nadev. Nadev dajte v testo za pito in pecite 45 minut.

Medtem naredite posip: zmešajte moko, kosmiče, sladkor in sol, dodajte koščke masla in z rokami zmesite v drobljivo testo. Medtem, ko se pita peče, dajte testo za posip v hladilnik.

Po 45 minutah zmanjšajte temperaturo pečice na 190°C, pito pa vzemite iz pečice. Posip enakomerno razporedite po vsej površini pite. Pecite še 15 minut na 190°C.

Preden jo postrežete, naj se hruškova pita vsaj dve uri ohlaja.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.