Hruškova pita

Hruškova pita
Hruškova pita je prava poslastica, s katero boste razvajene brbončice ne le zadovoljili, ampak tudi presenetili!

Sestavine:

Testo:
  • 8 majhnih hrušk, olupljenih in narezanih na centimeter debele rezine
  • 1 ½ JŽ moke
  • ščep soli
  • ¼ skodelice sladkorja
  • ¼ skodelice javorjevega sirupa
  • 1 JŽ limoninega soka
  • 1 ČŽ limonine lupinice
  • ½ ČŽ mletega ingverja
Posip za hruškovo pito:
  • 2/3 skodelice moke
  • ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice rjavega sladkorja
  • ¼ ČŽ soli
  • 1/3 skodelice masla, narezanega na koščke


Priprava:

Pečico segrejte na 200°C. V veliki posodi zmešajte rezine hrušk z moko, da jih lepo prekrije. Dodajte še druge sestavine iz recepta za nadev. Nadev dajte v testo za pito in pecite 45 minut.

Medtem naredite posip: zmešajte moko, kosmiče, sladkor in sol, dodajte koščke masla in z rokami zmesite v drobljivo testo. Medtem, ko se pita peče, dajte testo za posip v hladilnik.

Po 45 minutah zmanjšajte temperaturo pečice na 190°C, pito pa vzemite iz pečice. Posip enakomerno razporedite po vsej površini pite. Pecite še 15 minut na 190°C.

Preden jo postrežete, naj se hruškova pita vsaj dve uri ohlaja.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev miniMAX
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator

Želite prejemati najbolj aktualne tedenske poslovne nasvete?

Ne, hvala