Donavski valovi

Donavski valovi
Zelo dobro in sočno pecivo, ki ga velja poskusiti tudi v kombinaciji s svežimi češnjami ali višnjami.

Sestavine:

Biskvit:
  • 5 celih jajc
  • 20 dag sladkorja
  • 1 vanilja
  • 20 dag margarine
  • Še 30 dag moke
  • pecilni
  • mleko
  • kakav
Krema:
  • 2 vaniljeva pudinga
  • 6 žlic ostre moke
  • 1 l mleka
Čokoladna glazura


Priprava:

Jajca penasto zmešamo s sladkorjem in vaniljo, dodamo margarino moko in pecilni. Vse skupaj zmešaš in 2/3 mase vljiješ na namazan pekač. V 1/3 mase dodaš mleko in kakav, zmešaš in preliješ preko rumenega biskvita. Po vrhu biskvita potresiš 1 kozarec višenj (lahko tudi sveže višnje ali češnje) brez košic. Pečeš cca. 30 minut na 180 stopinj.

Če želiš lahko po pečenem in ohlajenem biskvitu namažeš kremo. Puding skupaj z moko skuhaš v mleku in vse skupaj namažeš na pečen biskvit. Na kremo lahko po želji in okusu poliješ tudi čokoladno glazuro.

Anita Frangež

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih