Breskvice

Breskvice
Breskvice so ena najpopularnejših slaščic. Enostavne za pripravo, okusne in nadvse mikavne.

Sestavine:

Breskvice:
  • 1 lonček mleka (ca. 0,25 l)
  • 1,5 lončka olja
  • 2 lončka sladkorja
  • 4 jajca
  • 2 zavitka pecilnega praška
  • 70-90 dag ostre moke
Nadev:
  • 30 dag mletih orehov
  • 1/2 kg šipkove marmelade
  • 1 dl mleka
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 10 dag stopljene čokolade


Priprava:

Iz sestavin za breskvice zamesimo gladko testo.

Naredimo kroglice in jih pečemo na 180°, dokler ne porumenijo. Ko so pečene in malo ohlajene (da jih lahko držiš) vsako kroglico previdno izdolbemo z nožem.

Drobtine iz kroglic zmešamo s sestavinami za nadev. Vsako kroglico napolnimo z nadevom, na koncu jih po 2 zlepimo skupaj, da dobijo obliko breskve. Ko so vse zlepljene skupaj si pripravimo mleko in barvo. V skodelico nalijemo mleko, jagodno in bananino aromo pa vsako v svojem kozarcu razredčimo z (največ) 1 dl vode. Vsako breskvo nato za sekundico potopimo v mleko, nato z ene strani v rdečo barvo, z druge strani v rumeno barvo. Odlagamo jih na papirnato brisačo, da se pocedijo. Ko so vse pobarvane jih povaljamo v kristalnem sladkorju.

Silvana Kavčič

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih