Borovničev tiramisu

Borovničev tiramisu
Recept, ki je kot nalašč za razvajanje brbončic v poletnih dneh.


Sestavine:

  • 500 g bebi piškotov
  • 500 g sira maskarpone
  • 200 ml sladke smetane
  • 200 ml rastlinske smetane
  • 200 g gozdnih borovnic
  • 150 g ameriških borovnic
  • 3 žlice sladkorja
  • pomarančni sok
  • karamelna čokolada v prahu (ali navaden kakav če te nimate)


Priprava:

Sladkor in sladko smetano stepemo. Nato stepemo še rastlinsko smetano. Sir maskarpone damo v veliko skledo in ga narahlo premešamo, da dobimo mazavo kremo. Nato v maskarpone dodamo še stepeno sladko in rastlinsko smetano ter vse skupaj narahlo vmešamo. Gozdne borovnice zmiksamo in jih narahlo vmešamo v kremo.

Pomarančni sok zmešamo z vodo, da ni presladek, v razmerju 1:1. Piškote namakamo v sok in jih polagamo v pripravljen model ali v pekač. Najprej naredimo eno plast namočenih piškotov in nanjo namažemo polovico pripravljene borovničevo - maskarpone kreme. Po vrhu kreme potresemo še ameriške borovnice in jih z lopatico potisnemo v kremo. Nato na kremo spet naložimo plast namočenih piškotov in na koncu na vrh ponovno pride krema. Kremo enakomerno porazdelimo. Na kremo posujemo karamelno čokolado v prahu oziroma kakav v prahi, če karamelne čokolade v prahu nimate.

Vse skupaj čez noč postavimo v hladilnik ali v hladilno skrinjo za dve uri in nato prestavimo v hladilnik, da se krema lepo strdi.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih