Orada v soli

Orada v soli
Sočna, slastna in ravno prav slana riba za zdrav obrok.

Sestavine:

  • 4 ribe (težke približno 350 do 400 g) ali 2 ribi(težki približno) 700 do 900 g
  • 6 kg grobe morske soli
  • 6 jedilnih žlic belega, črnega, in rdečega popra v zrnu
  •  8 limoninih rezin,
  • 8 vejic rožmarina
  • nekaj vejic peteršilja
  • oljčno olje


Priprava:

Pečico segrejemo na 230° C. Orado očistimo drobovine in škrg, dobro operemo, osušimo (luske pustimo!!!, da ne poškodujemo kože).

V trebušno votlino ribe nadevamo rezie limone in vejice rožmarina.  Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj nasujemo slabo polovico soli, nanjo položimo ribo in jo pazljivo prekrijemo s preostalo soljo, da je solni ovoj povsem sklenjen.
Pečemo, dokler solni ovoj ne postane sivo-rjav. Riba bo medtem izločala sokove in solni ovoj bo otrdel. Pečeno ribo vzamemo iz pečice, pustimo nekaj minut, da se sokovi umirijo, nato pa solni ovoj razbijemo s tolkačem. Preden ribo ponudite, jo sfiletirajte, fileje pa prelijte s kančkom oljčnega olja in limoninega soka.

Silvana Kavčič

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih