Domači sirov burek

Domači sirov burek
Ste že kdaj doma spekle sirov burek? Sedaj je idealna priložnost, saj imamo za vas odličen recept.

Sestavine:

  • 1 kg nepasirane skute
  • 1 kisla smetana
  • vlečeno testo
  • 4 jajca
  • žlica soli
  • pol kozarca mineralne vode
  • 1 dcl olja ali 50 g masla


Priprava:

Medtem ko pripravljate sirov burek, pečico segrejte na 200 stopinj. V skledi zmešajte skuto, kislo smetano, dve jajci, sol in mineralno vodo in vse skupaj z vilico dobro premešajte, da postane zmes gladka.

Pekač naoljite in dajte vanj papir za pečenje. Na dno položite najprej dve ali tri plasti testa, ga namažite z malo olja in čez vlijete nadev iz skute. To ponavljajte dokler vam ne zmanjka testa ali nadeva. Tudi zadnjo plast testa premažite z oljem ali stopljenim maslom in pa s končnim prelivom, ki ga posebej pripravite v skledi. Za ta preliv posebej zmešajte pol kisle smetane, dve jajci in malo soli. Pecite približno 25 minut in sirov burek je nared.
Narežite na kose in postrezite z jogurtom. Pa dober tek!

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih