Čas za kuhano vino

Čas za kuhano vino
Kuhano vino je najboljše, če ga naredimo kar sami doma.



Sestavine:

– 1 liter vina
– 3 dcl vode
– 10 žlic sladkorja
– klinčki (vsaj 15)
– cimet po okusu
– nekaj rezin limone in pomaranče


Priprava:

Vse zgoraj navedene sestavine za kuhano vino damo v lonec ter kuhamo do skorajšnjega vretja. Še preden vino zavre, odstavimo in natočimo v lončke.

Da bi bilo kuhano vino še boljše, uporabite pri kuhanju vina katerega izmed naslednjih trikov:

1. Poleg običajnih začimb (cimet, klinčki, limonina lupinica) pregrejte v vinu še lovorov list, brinove jagode ali ingver.
2. Vinu na koncu dodajte še rum. Najbolje beli, lahko pa je tudi običajen.
3. Kuhanemu vinu dodajte vanilin sladkor, pol pomaranče ali mandarino.
4. V posodi karamelizirajte nekaj žlic sladkorja, zalijte s hladno vodo, vlijte vino, dodajte klinčke, cimet in limonine rezine. Vino kuhajte do skorajšnjega vretja, a naj ne zavre.
5. Limoni odstranite lupino, preden jo narežete na rezine. Tako bo kuhano vino manj grenilo.

Vir besedila in fotografije: www.zenska.si

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih