Piščanec z mangom

Piščanec z mangom
Sladek mango za popestritev pečenega piščanca - poskusite!


Sestavine:

  • olje
  • 1 rdeča čebula
  • 4 stroki česna
  • 400 gramov paradižnikovega koncentrata
  • omaka za žar
  • med
  • mango
  • piščanec
  • sol, poper


Priprava:

Na vročem olju prepraži eno nasekljano rdečo čebulo in štiri nasekljane stroke česna (3 - 4 minute), ki jim - ko posteklenijo - dodaj 400 gramov paradižnikovega koncentrata. Ko zavre, dodaj še vsebino stekleničke omake za žar (v originalnem receptu piše 425 gramov, a količino prilagodi omaki, ki jo imaš), dve žlički medu in 400 gramov manga - lahko je tudi iz pločevinke.

Pečico segrej na 200 stopinj, v pekač deni kose piščanca - kateri del in koliko kosov izberi sama, glede na število in želje jedcev. V piščanca naredi zareze, ga posoli in po želji popopraj ter prelij s še vročo omako, nato pa peci 45 do 50 minut, vmes lahko meso nekajkrat obrneš in jed bo gotova.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih