Piščančji file v česnovi omaki

Piščančji file v česnovi omaki
Krasen recept za slasten piščančji file v česnovi omaki.



Sestavine:

Recept za 4 osebe:
  • 400 g piščančjih ali puranjih zrezkov
  • 2 dl smetane za kuho
  • 3 stroke česna
  • sol,
  • poper,
  • sesekljan peteršilj,
  • pehtran


Priprava:

4 zrezke posolimo, popopramo in naoljimo. Ogrejemo ponev, vanjo položimo zrezke in na hitro popečemo po obeh straneh (približno 3 minute na vsaki strani). Zrezke damo ven iz ponve, v njej pa potem prepražimo sesekljan ali stisnjen česen in zalijemo s smetano za kuho. Solimo in popramo ter dodamo ščep pehtrana in samo prevremo in prelijemo po prilogi in mesu. Potresemo s sekljanim peteršiljem in serviramo. Priloga je po vašem okusu, priporočam pa ajdovo kašo.

Nasvet: Ajdovo kašo samo namočite dan prej v hladno vodo in jo pustite čez noč v hladilniku, ko boste imeli omako gotovo, jo samo malo prevremo v omaki in takoj serviramo!

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Preprost blagajniški program za poslovanje z gotovino (davčna blagajna). Predstavitev Saopnet POS-a
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih