Pečena šunka v kvašenem testu

Pečena šunka v kvašenem testu
Na velikonočni mizi seveda ne sme manjkati šunka. Tokrat jo lahko namesto da jo skuhate, spečete v kvašenem testu.

Sestavine:

  • 50 dag moke
  • 1 zavitek kvasa
  • ščep soli
  • 6 dag masla


Priprava:

Maslo stopimo in ohladimo. Moko damo v skledo ter dodamo kvas in sol, ter dobro premešamo, potem pa dodamo še stopljeno maslo in deci mlačne vode. Zgnetemo testo in pustimo, da vzhaja na dvojno količino. Medtem pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo zvaljamo in vanj ovijemo šunko, po vrhu pa lahko premažemo z razžvrkljanim jajcem. Šunko v kvašenem testu na namaščenem pekaču pečemo toliko ur, kolikor kilogramov je težka šunka. Kruh okrog šunke lahko pojemo še ko je topel, ko pa se ohladi in postane trd, ga zavržemo.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev Minimaxa
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator
Z uporabo naše spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. xVeč o piškotkih