Hrustljavo pečen piščanec z zelenjavo in krompirjem iz pečice

Hrustljavo pečen piščanec z zelenjavo in krompirjem iz pečice
Priprava te glavne jedi je nadvse preprosta, saj vse sestavine enostavno naložiš v pekač in spečeš v pečici. Priprava pa ti tudi ne bo vzela veliko časa.




Sestavine:

  • cel piščanec
  • oljčno olje
  • nekaj vejic timijana
  • 3 – 4 stroke česna
  • sol
  • poper v zrnju
  • sok polovice limone
  • 3 bučke
  • 1 večjega ali 2 manjša jajčevca
  • 3 – 4 srednje velike neolupljene krompirje
  • 1 cel koromač
  • 2 celi čebuli,
  • 1 dcl belega vina


Priprava:

Piščanca operi pod tekočo vodo; nadevaj ga z olupljenimi stroki česna in 3 ali 4 vejicami timijana. Bučke in melancane nareži na manjše kose; čebulo narezi na četrtine, ravno tako koromač; krompir nareži na osminke. Piščanca natri s sokom limone in položi v pekač, ki si ga namastila z oljčnim oljem; potresi ga s soljo, osmukanim timijanom in poprom v zrnju. V pekač okrog piščanca razporedi osoljeno zelenjavo, čebulo in koromač. Prilij vino. Pekač s piščancem postavi v pečico, ki si jo prej ogrela na 200 stopinj.

Po približno pol ure vzemi piščanca iz pečiče, ga obrni in še po drugi strani potresi s soljo, timijanom in poprom.
Po približno eni uri je jed pripravljena.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.

ERP sistem za srednje veliko in veliko podjetje ali javni zavod. Na predstavitev iCenter
Spletni računovodski program za računovodski servis ali malo podjetje. Na predstavitev miniMAX
Poslovni dokumentni sistem in podpora e-računom. Na predstavitev eRegistrator

Želite prejemati najbolj aktualne tedenske poslovne nasvete?

Ne, hvala