Novinarsko središče | Kariera Hrvatski  |  Srpski  |  English    

Hrustljavo pečen piščanec z zelenjavo in krompirjem iz pečice

Hrustljavo pečen piščanec z zelenjavo in krompirjem iz pečice
Priprava te glavne jedi je nadvse preprosta, saj vse sestavine enostavno naložiš v pekač in spečeš v pečici. Priprava pa ti tudi ne bo vzela veliko časa.




Sestavine:

  • cel piščanec
  • oljčno olje
  • nekaj vejic timijana
  • 3 – 4 stroke česna
  • sol
  • poper v zrnju
  • sok polovice limone
  • 3 bučke
  • 1 večjega ali 2 manjša jajčevca
  • 3 – 4 srednje velike neolupljene krompirje
  • 1 cel koromač
  • 2 celi čebuli,
  • 1 dcl belega vina


Priprava:

Piščanca operi pod tekočo vodo; nadevaj ga z olupljenimi stroki česna in 3 ali 4 vejicami timijana. Bučke in melancane nareži na manjše kose; čebulo narezi na četrtine, ravno tako koromač; krompir nareži na osminke. Piščanca natri s sokom limone in položi v pekač, ki si ga namastila z oljčnim oljem; potresi ga s soljo, osmukanim timijanom in poprom v zrnju. V pekač okrog piščanca razporedi osoljeno zelenjavo, čebulo in koromač. Prilij vino. Pekač s piščancem postavi v pečico, ki si jo prej ogrela na 200 stopinj.

Po približno pol ure vzemi piščanca iz pečiče, ga obrni in še po drugi strani potresi s soljo, timijanom in poprom.
Po približno eni uri je jed pripravljena.

Več slastnih receptov najdete na portalu Ženska.si v rubriki Recepti.